Jaarlijkse appelpluk van start gegaan

Davy Baekelandt is samen met zijn vrouw Sarah Passhyn en hun kinderen Owen en Sieben een vaste bezoeker van de jaarlijkse appelpluk in Eernegem. © (Foto Coghe)
Redactie KW

In het weekeinde van 9 en 10 oktober stelde het fruitbedrijf Candaele uit de Zedelgemsesteenweg haar deuren open voor hun jaarlijkse gekende plukweekends.

Veel bezoekers, vaak ook uit omliggende gemeenten, kwamen naar Eernegem afgezakt om er eigenhandig appels van verschillende soorten van de bomen te plukken. Sommigen maakten er een familie uitstap van, sommigen namen hun kinderen mee. De ene maken appelmoes, de naderen bewaren de appels voor later. Sommigen komen ook plukken en nemen appels mee voor hun familieleden.

“Wij zijn vaste klanten van de jaarlijkse appelpluk”, vertelt Davy Baekelandt die met zijn gezin in de Bruggestraat woont. “Moesten we het eens een jaartje overslaan, dan zouden we zeker onder onze voeten krijgen van onze kinderen. Vorige keer hadden we 60 kg mee naar huis. We hebben een aantal emmers mee en ik leer de kinderen de appels met zorg te behandelen. Als je ze laat vallen, komen er plekken op en gaan ze vroegtijdig rotten.”

Ook op 16 en 17 oktober kan men er nog terecht, telkens van 9 tot 18 uur. Zedelgemse steenweg 56A. (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.