https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Festival voor opening van grootste dakserre van Europa in Roeselare

'Agrotopia' is negenduizend vierkante meter groot. © BELGA
Bron: Belga

Het onderzoekscentrum Inagro heeft de grootste dakserre van Europa gebouwd in Roeselare en die heet Agrotopia. Nog tot 3 oktober wordt aan de voet van de serre een universum gecreëerd met als centraal thema ‘de voeding en landbouw van de toekomst’.

In de serre van negenduizend vierkante meter zal onderzoek gebeuren naar de nieuwste teelttechnieken en professionele stadstuinbouw in hydrotechniek. Ze ligt op het dak van de kistenloods van REO Veiling.

Drie curatoren

De provincie West-Vlaanderen en Inagro namen voor de opening drie curatoren in de arm om wetenschappen en technologie op een vrolijke manier te vertalen voor jong en oud. Zo wil ze het grote publiek meenemen op een tocht langs nieuwe smaken, productieprocessen en innovaties.

TV-maker en comedian Lieven Scheire, comedian Henk Rijckaert en wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel delen hun passie voor wetenschap en cureren voor het festival workshops voor de scholen, bouwen een expo met interactieve installaties en creëren verschillende shows.

Workshops

Tijdens de weekdagen van het festival zullen tientallen West-Vlaamse scholen, goed voor zo’n duizend leerlingen van het basisonderwijs en secundair onderwijs, deelnemen aan workshops.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.