https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ferm is heropgestart en organiseert boerenmarkt

(foto JS)
Redactie KW

Vrouwenvereniging Ferm Rollegem-Kapelle pakt op zaterdag 18 september uit met haar jaarlijkse boerenmarkt. Deze gaat door in het centrum van de gemeente. Heel wat leden zullen er hun producten aan de man brengen.

De boerenmarkt in Rollegem-Kapelle gaat al voor de 23ste keer door. Leden strijken neer in het centrum van de Ledegemse deelgemeente en verkopen er hun producten. De ene heeft aardappelen bij, de andere verkoopt zuivelproducten.

“De boerenmarkt geeft onze leden de kans om op een leuke locatie hun zelf gekweekte producten zoals groenten en fruit, maar ook droge worstjes, paté, zuivelproducten, pompoenen en sierfruit te verkopen. Daarnaast biedt het bestuur van Ferm diverse seizoensgroenten aan variërend van tomaten, witloof , paprika, selder, prei… Dit jaar kunnen we opnieuw een verse tas soep of chocolademelk aanbieden aan iedereen die ons een bezoekje brengt op de markt”, zegt Ann Ghekiere, die samen met Greet Vandoorne voorzitster is van Ferm.

De boerenmarkt gaat dit jaar door van 8 tot 12 uur. De kinderen van de leden rijden rond met gocarts en voeren indien nodig de gekochte producten naar de geparkeerde wagen van de klant.

Ondertussen is Ferm Rollegem-Kapelle heropgestart na een lange corona-onderbreking. De vereniging telt momenteel 140 leden. De meeste vrouwen zijn afkomstig uit Rollegem-Kapelle zelf, maar ook leden van buiten de gemeente voelen zich thuis bij Ferm. “Op 8 juli gingen we weer van start met een zomerbabbel. Een vijftigtal leden was er aanwezig. Het werd een heel blij weerzien.”

Kooklessen herstarten

Binnenkort staat ook de gezamenlijke daguitstap met de Landelijke Gilde op het programma. “Ook onze normale activiteiten zoals de kooklessen beginnen straks opnieuw. We maken dit najaar ook nog een bloemstuk en gaan glasetsen en we verwachten weer een grote opkomst voor het kerstfeestje in Delicatesse. We merken dat de leden heel blij zijn dat er opnieuw iets te doen is”, lacht Ann Ghekiere. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten