Familieplezier voor Vaderdag op boerderij den Overdraght in Poperinge tijdens nieuwe BoerenRoute

Filip en Ann Louwagie – Decrock, Victor, Louise en Ernest.© gf
Filip en Ann Louwagie – Decrock, Victor, Louise en Ernest.© gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Op boerderij ‘den Overdraght’ in Poperinge worden papa’s in de bloemetjes gezet op zaterdag 12 en zondag 13 juni. Voor Vaderdag kan je als gezin de nieuwe BoerenRoute ontdekken.

Bij boerderij ‘den Overdraght’ kan je een leuk familiemoment meepikken voor Vaderdag. “Het idee voor ons ‘Verras papa Beestig een Geestig’ is er gekomen met de lockdown. Je krijgt de vraag of het mogelijk is om een rondleiding te geven op de boerderij aan een gezin, en dan nog eens en nog eens … Dat kan ik wel maar aan minimumprijs, wat voor sommigen te duur is en afhaken.”

Geschiedenis

“Grotere groepen mag/mocht niet. En dan zie je reclame van escaperoom passeren en kreeg ik het idee om een bezoektoer uit te stippelen met bordjes waarop het verhaal staat achter onze boerderij aangevuld met doe-activiteiten. Jerseykoeien en diverse schapenrassen worden met respect voor dier en natuur op onze boerderij gekweekt. De boerderij bestaat al héél lang en bewees een dienst tijdens WO1. Daarnaast ligt de boerderij aan ooit een belangrijke waterloop. Tijdens de wandeling ontdek je hoe”, zegt Ann Decrock van boerderij ‘den Overdraght’.

“Met de oproep van Inagro-landbouweducatie rond ‘Verras papa Beestig en Geestig’ heeft ons idee meer vorm gekregen. Met het weekend van Vaderdag stellen we onze BoerenRoute voor. De route zal in de toekomst nog fijner uitgewerkt worden. Wat? Dat houden we nog liever geheim. Dit weekend deden we de try-out met enkele glampinggasten. Ze vonden het heel tof, leerrijk en modern opgevat. Zeker de doe-opdrachten vielen in de smaak, zowel bij groot als klein .

Reserveren

Reserveer jouw familiebubbel-plezier in bubbels van max.7 personen, kinderen inbegrepen. Om het half uur kunnen er 2 familiebubbels deelnemen. “Afsluiten kan met een biertje voor de volwassenen en een ijsje of frisdrankje voor de kinderen. Iedere aanwezige papa krijgt een kleine verrassing en vergeet zeker je opgeladen smartphone niet.”

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten