Christophe Vermeulen nieuwe ceo Belgapom

Christophe Vermeulen treedt op 1 januari aan als nieuwe ceo van Belgapom.©ERIC LALMAND BELGA
Christophe Vermeulen treedt op 1 januari aan als nieuwe ceo van Belgapom.©ERIC LALMAND BELGA
Redactie KW

Belgapom, de federatie die de belangen van de aardappelsector verdedigt, krijgt een nieuwe ceo: Christophe Vermeulen, afkomstig uit Veldegem. Hij volgt Romain Cools op.

De beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en -verwerking moet al voor de tweede maal een opvolger voor Romain Cools aanduiden. Aanvankelijk was Belgapom uitgekomen bij Tom Vandenkendelaere , maar die besloot uiteindelijk Kris Peeters op te volgen in het Europees parlement.

De nieuwe ceo gaat op 1 januari aan de slag. Cools gaat met pensioen, maar blijft actief als adviseur tot half 2021.

Europees parlement

Vermeulen is jurist van opleiding en werkte de voorbije jaren in het Europees parlement als adviseur handel en buitenlands beleid. Hij was in 2019 een van de zeven kandidaten om voorzitter te worden van de CD&V.

De aardappelsector is een van de belangrijkste pijlers van de Belgische agro- en voedingsindustrie.

Behoorlijke uitdaging

Op de website van Belgapom stelt de nieuwe ceo: “Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat de Raad van Bestuur in mij heeft gesteld. Mijn goesting en gedrevenheid zijn erg groot. Dat zal ook nodig zijn want een monument als Romain Cools opvolgen is op zijn zachtst gezegd een behoorlijke uitdaging.”

“Ik ben uitermate trots dat ik de belangen van onze aardappelsector, het kroonjuweel van onze agro-voedingsindustrie, mag verdedigen. En er ligt werk op de plank: de coronacrisis, de Brexit, anti-dumping, de Green deal, de vele uitdagingen rond duurzaamheid en gezondheid… het lijstje is behoorlijk indrukwekkend.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.