Cassandre wil Komense yoghurt en geitenkaas lanceren

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Staat Komen op het punt een eigen yoghurt en geitenkaas te hebben? Als het van Cassandre Verhelst (24) afhangt alvast wel. De jonge onderneemster lanceerde zich eerder dit jaar als enige geitenherder van de gemeente maar wil nu een stapje hoger raken. Ze lanceerde prompt een crowdfundingcampagne, die loopt als een trein.

Het nieuws dat in juni dit jaar wereldkundig werd gemaakt, vertederde zowat iedereen. Cassandre, een jonge studente uit de grensgemeente, besloot alles overboord te gooien om zich volledig te richten op haar droomjob. De eerste en enige vrouwelijke geitenherder van de stad zag zo het daglicht in Komen en kon op heel wat belangstelling rekenen. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en is Cassandre volop in de weer met haar toekomstplannen.

“De kaasmakerij is een feit, die hebben we in een scheepvaartcontainer gebouwd maar natuurlijk is er 1 belangrijk detail dat we niet uit het oog mogen verliezen.” Cassandre is druk in de weer met haar kudde geiten, terwijl ze haar verhaal uit de doeken doet. “Ondertussen lopen hier 16 geitjes rond en hebben we 1 bok bij de troep gehaald. De bedoeling is natuurlijk om te gaan kweken en dan nadien de geiten te gaan melken. Helaas ontbreekt het ons aan een ruimte om de kleine geitjes na bevalling te laten opgroeien en een ruimte om nadien de geiten in alle comfort te gaan melken. Dit gaat natuurlijk gepaard met een stevig prijskaartje en dus hebben we een crowdfunding campagne op poten gezet.”

De actie miste alvast zijn doel niet want in geen tijd stroomde de donaties binnen. “We hadden een doel van 6000 euro voor ogen en ondertussen zitten we al bijna aan 5000”, glundert Cassandre. “Het lijkt er dus stevig op dat we ons doel zullen halen en onze activiteiten zullen kunnen uitbreiden. We hopen dan ook om tegen de lente van 2022 de eerste potjes van Komense Yoghurt en Komense geitenkaas op de markt te kunnen brengen.”

Wie zelf nog een duwtje in de rug wil geven, kan dit nog steeds op de crowdfundingpagina van Cassandre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier