https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ann-Sophie en Ann-Lies openen hoevewinkel in Reninge

Ann-Lies en Ann-Sophie met enkele van hun paasijcreaties in het atelier waar het hoeve-ijs wordt bereid.© KVCL
Ann-Lies en Ann-Sophie met enkele van hun paasijcreaties in het atelier waar het hoeve-ijs wordt bereid.© KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

De zussen Ann-Lies (23) en Ann-Sophie Boudry (24) openen op vandaag, zaterdag 3 april hun hoevewinkel op Hoeve ter de la rose in de Hoflandstraat in Reninge. Naast verschillende zuivelproducten, verkopen ze speciaal naar aanleiding van Pasen ook paasijskonijnen en -eenden gemaakt van chocolade. Alles wordt gemaakt met eigen hoevemelk.

Ann-Sophie Boudry nam begin vorig jaar de hoeve van haar vader Patrick over. Het landbouwbedrijf telt onder meer tachtig melkkoeien. “Die worden iedere ochtend en avond gemolken”, zegt Ann-Sophie. “Dat levert gemiddeld 34 liter melk per koe op.”

IJsjes

Die verse melk verwerken Ann-Sophie en haar zus Ann-Lies tot hoeveproducten. “We startten de hoevezuivelverwerking vorig jaar in juli op nadat we eerst enkele cursussen hadden gevolgd om ijscrème te bereiden”, zegt Anne-Sophie. “Mensen konden de hele zomer in onze pop-up terecht om een ijsje te kopen. We verkochten ook literdozen hoeve-ijs. De ijsverkoop was een groot succes.”

Nu gaan de zussen een stap verder en openen ze op 3 april hun eigen hoevewinkel. “Naast verschillende smaken schepijs, zullen we ook melk, pudding, chocomousse, rijstpap en yoghurt verkopen”, zeggen Ann-Sophie en Ann-Lies. “We kregen al veel positieve reacties en kijken er naar uit om de klanten verwelkomen.”

Chocolade

Tijdens het paasweekend verkopen de zusjes Boudry ook paasijskonijnen en -eenden van chocolade. “Een ideetje van Ann-Lies”, lacht Ann-Sophie. “Zij zorgt vaak voor meestal de inspiratie, ik voor de afwerking. We vragen wel om de paasijstaartjes vooraf te bestellen.”

En als het van Ann-Sophie afhangt, blijft het niet bij de hoevewinkel. “Ik zou in de toekomst ook graag rondleidingen geven op de hoeve en zo de mensen laten kennis maken met de werking van het bedrijf.”, besluit de jonge onderneemster uit Reninge.

(KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.