Lakkerij Spectrum Artefact opvolger van Osaer Cars in Koekelare

Benjamin Gardin bouwde Osaer Cars om tot lakkerij Spectrum Artefact. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Garage Osaer Cars heeft definitief de deuren gesloten. Zaakvoerder Patrick Osaer hield er begin oktober door ziekte mee op. In de garage blijft evenwel bedrijvigheid heersen. Stiefzoon Benjamin Gardin is er ondertussen lakkerij Spectrum Artefact begonnen.

Patrick Osaer (53) startte Osaer Cars en Zoon 14 jaar geleden in Eernegem op. “Daar waren we gedurende zeven jaar gevestigd”, weet stiefzoon Benjamin Gardin (29). “Zeven jaar geleden werd dit gebouw in de Atlasstraat onze vaste stek.”

Aan het garageverhaal kwam begin oktober een einde. “Mijn stiefvader sukkelt met zijn gezondheid”, vertelt Benjamin. “Hij is nierpatiënt en onderging jaren geleden een transplantatie. De medicatie die hij sindsdien moet nemen, is evenwel nefast voor zijn lichaam en bloedvaten, maar hij kan niet zonder die medicatie. Hij kreeg daardoor in het verleden ook overbruggingen aan zijn hart. De situatie evolueerde dermate dat hij opnieuw in het ziekenhuis belandde en om gezondheidsredenen diende te stoppen met de garage.”

“Ik wil boven de middelmatige afwerking van industriële lakkerijen uitstijgen”

Ook Benjamin, van opleiding carrossier, was in de zaak actief. “Mijn stiefvader stond in voor het mechanisch werk, terwijl ik het carrosseriewerk deed”, aldus Benjamin, die besloot de garage om te bouwen tot lakkerij. Die kreeg de naam Spectrum Artefact mee. “Spectrum staat voor kleurbereik, artefact voor door de mens gemaakt“, aldus Benjamin, “Spectrum Artefact is dan ook niet zomaar een lakkerij. Het is mijn bedoeling om ambachtelijke technieken toe te passen op interieurafwerkingen.”

“Met Spectrum Artefact wil ik een combinatie tussen universeel lakwerk en de ambachtelijke technieken van vroeger creëren. Daardoor stijgen we boven de middelmatige afwerking van industriële lakkerijen uit. Met Spectrum Artefact wil ik meer bieden dan lakwerk, het moet de niche voor high-end afwerking worden”, aldus Benjamin Gardin.

Benjamin heeft overigens nog meer plannen met zijn lakkerij. “Ik wil ook een eigen designlijn uitwerken. Het is de bedoeling om die in de toekomst stap voor stap verder uit te werken. Door de opstart van Spectrum Artefact ontbreekt de tijd momenteel om alles verder uit te bouwen. Naast esthetiek wordt ook ergonomie heel belangrijk. Er zijn immers nogal wat designstoelen die niet goed zitten.”

Spectrum Artefact bevindt zich in de Atlasstraat 2/14 in Koekelare. Info viaspectrumartefact.com, via benjamingardin@live.be of via 0472 84 78 17.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.