Lago Kortrijk/Zwevegem ontgoocheld over uitsluiting zwembaden bij exitstrategie

Elewin Werbrouck. (foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het gloednieuwe zwembad van Kortrijk heeft het zwaar te verduren. Nu de ministerraad gisteren besliste dat zwemmen nog steeds niet toegelaten is tot 1 juli ziet Lago opnieuw een deel van hun inkomsten verdwijnen als sneeuw voor te zon.

Lago is in Kortrijk en Zwevegem één van de grootste spelers als het aankomt op sport- en waterplezier. “We zijn wél heel verheugd dat we nu een perspectief hebben en dat we op 1 juli de LAGO zwembaden terug kunnen openen zodat mensen deze zomervakantie wel kunnen genieten van een dagje waterplezier dichtbij huis”, weet Elewin Werbrouck, centrummanager van Lago Kortrijk/Zwevegem ons te vertellen.

Dat er heel wat zwemmers en gezinnen gisteren met een betreurd gezicht naar de nieuwe maatregelen zaten te kijken viel ook bij Lago niet in dovemansoren. “We vinden het heel jammer dat we al onze zwemmers en gezinnen moeten teleurstellen. Het doet ook pijn dat we onze medewerkers niet aan de slag kunnen laten gaan. Daarnaast zijn we binnen Europa één van de laatste landen waar de zwembaden mogen heropenen“, aldus Elewin Werbrouck.

Chloor versus corona

“Als wij openen kunnen wij iedereen geruststellen dat dit in alle veiligheid kan. Coronavirussen kunnen niet doorgegeven worden in chloorwater: het doodt immers alle virussen en bacteriën. De kades en de baden worden, ook nu al, dagelijks gepoetst en gedesinfecteerd. Een zwembadbezoek bij LAGO is dan ook een veilige uitstap.”

Daarnaast ziet Elewin ook niet onmiddellijk problemen bij de kleedkamers “Er zijn altijd alternatieven mochten de kleedkamers het heikele punt zijn van de overheid. We zijn creatief genoeg om daarmee om te springen en alternatieven te voorzien. We vinden het vooral jammer dat er onduidelijk gecommuniceerd wordt waarom zwembaden nog niet mogen openen”.

“Er zijn altijd alternatieven mochten de kleedkamers het heikele punt zijn van de overheid.”

Als surplus stelde Lago Kortrijk en Zwevegem ook een covidcoördinator in per centrum om personeel en cliënteel te beschermen. “Ook onze redders volgden een bijscholing en er zijn nieuwe reanimatie richtlijnen van kracht.”

Vanuit het coronaperspectief weet Lago nu al dat er deze zomer geen 600.000 bezoekers zullen zijn zoals afgelopen jaar. “We gaan voor een lagere bezetting in de baden, zodat iedereen in alle rust en veiligheid en met inachtneming van social distancing kan genieten van een vakantiemoment bij LAGO. Het aantal bezoekers zal deze zomer heel wat lager liggen, maar nu meer dan ooit gaan we ervoor om elke bezoeker een vlekkeloze service en plezierige ervaring te schenken!”

Goed nieuws

Er is ook goed nieuws voor de sportievelingen want sportkampen, sporthallen en fitnesscentra mochten wel weer open gaan. Meer dan 1.500 abonnementhouders kunnen terug genieten van een outdoor en indoor aanbod aan groepslessen en personal training “We zijn outdoor gestart omdat dit mocht. Op deze manier hebben we toch heel wat leden terug kunnen verwelkomen. We hebben inmiddels ook alles voorbereid om indoor van start te gaan op een veilige en aangename manier”, besluit Elewin Werbrouck nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier