La Fiducia opent de deuren van het nieuwe pand in de Tieltstraat in Pittem

Nele Tampere opent haar winkel in het bijzijn van burgemeester Ivan Delaere.© (foto Nele)
Nele Tampere opent haar winkel in het bijzijn van burgemeester Ivan Delaere.© (foto Nele)
Tom Verbiest
Tom Verbiest Medewerker KW

La Fiducia opende haar deuren in het mooi gerenoveerde pand in de Tieltstraat onder goedkeurend oog van de trotse burgemeester Ivan Delaere. Boordevol enthousiasme verwelkomt uitbaatster Nele Tampere (41) haar klanten enkele tientallen meters van haar vorig pand.

De huidige omstandigheden lieten geen grote opening toe zoals drie jaar geleden toen La Fiducia haar intrede maakte in Pittem. Burgemeester Ivan Delaere kreeg wel de eer om net voor het startschot van de openingsweek een privérondleiding te krijgen in Neles nieuwe pand. Nele startte als schoonheidsspecialiste in Gits en opende daar de eerste winkel van La Fiducia. “Ik begon kleinschalig in Gits met een beautysalon. Toen ik op een beurs in contact kwam met een leverancier van handtassen en sjaals, had ik meteen interesse om mij ook te richten op mode en zo ontkiemde La Fiducia Fashion. De zaak in Gits breidde uit en drie jaar geleden opende ik een kledij-en interieurwinkel in de Tieltstraat in Pittem.”

Vandaag toont Nele vol trots haar nieuwe parel. “Het vorig pand in de Tieltstraat huurden we. Dit pand hebben we gekocht. Dat geeft ons toch meer zekerheid. La Fiducia is ook in Pittem uitgebreid tot een totaalconcept waar mode, interieur, geschenken en beauty centraal staan. Van zodra de maatregelen het toelaten, starten we met onze schoonheidsafdeling in Pittem. De klanten zullen voor de totaalverzorging van het lichaam bij ons terecht kunnen. Van verzorging en massages, tot epilatie, bruinspuiten en permanente make-up. Het beautysalon is volledig klaar en mijn nieuwe schoonheidsspecialiste staat al te popelen om aan de slag te mogen gaan”, lacht Nele enthousiast.

Nele laat ons foto’s zien van de renovaties van het pand. “We hebben de woning opgefrist, maar er zijn nog elementen die verwijzen naar de geschiedenis van het huis. De open haard is nog de originele en we hebben enkele bestaande elementen geïntegreerd in onze winkel.”

Het pand is tot in de puntjes aangekleed en opgedeeld in originele ruimtes. “We verkopen kledij voor iedere groep. Van jong tot oud, alle vrouwenkledij en truien en parfums voor de mannen, in vele verschillende maten. Bovendien is er een outletcorner, een kidscorner en een hoek voor interieurspullen en modeaccessoires”, zegt Nele.

Burgemeester Ivan Delaere is onder de indruk van de renovatie van het pand. “Ik kwam hier vroeger veel. Het was het huis en handelspand van brandweersergant Antoon De Brabandere. Ik heb hier leuke momenten beleefd. Het is indrukwekkend om te zien hoe de binnenruimte veranderd is. Het getuigt van lef om in deze periode dit pand op te starten. Nele mag trots zijn op het resultaat. We zijn blij dat La Fiducia zich in onze gemeente wil vestigen. De vele handelszaken, warme bakkers en slagers bewijzen dat er heel wat dynamiek heerst in Pittem. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Deze zaak is een meerwaarde voor onze gemeente”, besluit een trotse burgemeester.

Dorpswinkels

Hoewel er steeds minder dorpswinkels het hoofd boven water houden en moeten opbotsen tegen de verschroeiende concurrentie van de grote winkelketens, is Nele overtuigd dat La Fiducia troeven heeft waarmee ze het verschil kan maken. “Wij zijn een dorpswinkel en stellen het klantencontact centraal. We kennen bijna alle klanten bij naam en in normale omstandigheden bieden we ze een glas cava of een kop koffie aan. Veel mensen vermijden vandaag de drukke steden. Bij ons voelen ze zich veilig omdat de contacten heel beperkt zijn. We willen het familiegevoel creëren. Tijdens de lockdown in maart vorig jaar zijn we gestart met het posten van originele en grappige filmpjes in het West-Vlaams op onze Facebookpagina. We kregen heel wat leuke reacties van mensen die even konden ontsnappen aan de coronastress. Zo kreeg ik een bericht van een 16-jarig meisje dat ze door onze filmpjes even een happy momentje had. Ook kleine kinderen bekijken onze pagina omdat we kinderspullen aanbieden en er leuke filmpjes mee maken. Ik moet toegeven dat de huidige periode niet gemakkelijk is, maar ik ben van nature positief ingesteld. We moeten er toch door en kunnen dat best doen vol enthousiasme en optimisme. Ik wil dat mijn klanten vrolijk naar buiten gaan.”

Nele staat er niet alleen voor. Ze hecht veel belang aan het groepsgevoel binnen haar team. “Mijn man helpt me waar hij kan. Hij ondersteunt me bijvoorbeeld in de administratie en de logistiek. En mijn medewerkers zijn echte schatjes. Op hen kan ik blindelings rekenen. 3 jaar geleden hield ik een grote happening tijdens de opening van mijn zaak in Pittem. Nu moet het allemaal wat kleinschaliger, maar daarom niet minder leuk”, zegt Nele.

Nele heeft er alvast zin in. Goedlachs zoals altijd staat ze volledig paraat om de klanten te verwelkomen. En het moet gezegd zijn. Van Nele en haar winkel word je vrolijk en ga je opgewekt naar huis.

Meer informatie: www.lafiducia.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten