‘La Belle Fleur’ verkozen tot ambassadeur 2020 voor de gemeente Kuurne

© BRU
Redactie KW

Vorig jaar vierde zaakvoerster Fanny Bruneel van ‘La Belle Fleur’ het tienjarig bestaan van haar zaak. Ook dit jaar mag Fanny echter opnieuw de champagne boven halen gezien haar handelszaak vorige week nog werd verkozen tot ambassadeur van de gemeente Kuurne.

Via de website ikkooplokaal.be en door stoeffoto’s van hun aankopen op Facebook te plaatsen konden klanten stemmen op hun favoriete handelszaak van de gemeente. ‘La Belle Fleur’ die meer dan enkel en alleen maar bloemen in haar gamma heeft, bleek daarbij de populairste handelszaak van Kuurne te zijn. Voor Fanny is ‘La Belle Fleur’ echter niet zomaar een zaak, gezien haar winkel gelegen in de Guido Gezellestraat 18 is ondergebracht in de woning van haar oma en tevens het ouderlijke huis waar haar vader die al jaren in Texas woonachtig is in opgroeide. “De detailhandel heeft erg te lijden onder de opkomst van de grote ketens en de diverse online shops”, reageert Fanny. “Met deze wedstrijd die gesteund wordt door de provincie West-Vlaanderen om het lokaal kopen bij de winkelier in je stad of gemeente te stimuleren willen de organisatoren het belang van de fysieke winkel en het persoonlijk contact onderstrepen. Neem alle zelfstandige kleinhandel weg in de gemeente en het sociaal contact tussen de mensen zou er ook stil vallen.”

Zelf heeft Fanny ook een webshop die behoorlijk draait. Toch meent Fanny dat haar klanten het nog altijd leuk vinden om persoonlijk contact met haar te hebben, zelfs als ze via de webshop bestellen. Nu gebleken is dat ‘La Belle Fleur’ de populairste handelszaak van Kuurne is, mag de handelszaak van Fanny zich een jaar lang Ambassadeur van de gemeente Kuurne gaan noemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier