Kylie Pequeur en Nicolas Minne openen een nieuw hondentrimsalon

Nicolas Minne en Kylie Pequeur met hondje en mascotte Seven. (foto NV) © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Seven is letterlijk de mascotte want de zaak draagt zijn naam: Hondentrimsalon Seven. “Ik werk als zorgkundige bij Familiehulp en dit doe ik nu als bijberoep. Ik ben na een opleiding van meer dan twee jaar afgestudeerd als hondentrimmer”, vertelt Kylie.

Nicolas zal zijn vrouw bijstaan waar nodig. “Ik heb de T-Touch cursus gevolgd. Daar leren we omgaan met het gedrag en de taal van de hond, alsook hoe ontspanning- en kalmeringstechnieken toe te passen. Ik zal ook gratis advies geven aan de klanten, zoals bijvoorbeeld tips over het kammen van hun hond enz…”, zegt Nicolas. Het koppel heeft voor hun hondentrimsalon alvast kosten noch moeite gespaard.

Enorme investering

“We hebben de laatste maanden heel onze garage omgebouwd tot dit salon. Alles is nu piekfijn in orde voor de verzorging, het scheren, trimmen, wassen, oorreiniging, enz… van de hond. Ik heb tijdens de lockdown genoeg kunnen oefenen op onze ‘Seven'”, lacht Kylie. In de zaak vinden we ook een hondenbad en een trimtafel.

“De meeste honden zijn zelden happig op een bad. We stellen hen dan ook eerst wat op hun gemak en daarbij komen de opleidingen goed van pas. Het baasje mag ook niet aanwezig zijn in het salon want dat beïnvloedt enorm het gedrag van de hond”, weet Kylie.

Het materiaal voor dit alles is ook niet van het goedkoopste en het koppel schafte zelfs een grote auto aan speciaal voor de zaak. “Het is inderdaad een enorme investering. De nieuw wagen was ook nodig want wij bieden voor onze klanten een unieke ophaalformule aan. We komen namelijk, in Menen, gratis bij de mensen hun hond ophalen. En we brengen hem nog terug ook”, lacht Nicolas. “Het is een droom die werkelijkheid werd. Ik heb dit altijd al willen doen. Later zullen we ook nog konijnen bijnemen om te verzorgen. Maar vandaag verwelkomen we iedere hondeneigenaar voor een totaalpakket van hun trouwe lieve viervoeter”, besluit Kylie.

(Nicolas Verhaeghe)

Meer info: Hondentrimsalon Seven, Dageraadstraat 12,

gsm. 0479 82 56 72

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier