Kwaliteitsbieren gesloten Iepers café gaan de wereld rond dankzij groeiende webshop

Redactie KW

Op 1 mei heropent Kaffee Bazaar, exact zeven jaar na de eerste opening in de Ieperse Boomgaardstraat. Het café is gekend voor kwaliteitsbieren, die sinds corona noodgedwongen de wereld rondgaan via een nieuwe steeds groter wordende webshop.

“Tijdens de tweede lockdown staken we onze energie in een webshop, waar we al enkele jaren over nadachten: Bier Bazaar”, vertellen uitbaters Joeri Devolder (39) en Nancy Demeester (38). “De webshop ging op 1 december online en trok in de beginperiode vooral lokale stamgasten aan. Intussen wordt bier besteld in heel Europa. Ook Chinezen hebben de shop ontdekt en willen meteen grote hoeveelheden bestellen.”

Extra loods en medewerker

Het aanbod is dan ook indrukwekkend: meer dan zeshonderd kwaliteitsbieren uit binnen- en buitenland. “Ons netwerk met brouwers en leveranciers is daarbij onze grootste troef. Van zodra er een interessant bier op de markt komt, proberen we het te kopen. We moesten intussen een extra loods huren om onze capaciteit te vergroten. De omzet van de webshop haalt zo ongeveer zeventig procent van het café, maar de marges zijn veel kleiner. Met de shop kunnen we wel blijven groeien, terwijl dat met een vol café niet kan. Wanneer het café straks weer opent, wordt de combinatie met de webshop heel druk. Daarom gaan we voor het eerst op zoek naar een medewerker, die kan meehelpen in het café.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.