Kuurnse mini-onderneming Team Bowlp tovert lp’s om tot schalen

De stuwende krachten achter Bowlp zijn Friedel Windels, Margaux Dejagere, Fleur Borglevens, Sebbe Benoit, Ruben Pattyn, Jappe Decock, Birgit Messelier, Isa Schietgat en Falco Dhoop. © BRU
Redactie KW

Team Bowlp, zo noemen de negen enthousiaste leerlingen zich die een jaar lang de stuwende krachten zullen zijn achter Spes Nostra mini-onderneming Bowlp, die van gebruikte lp’s stapelbare, grillig gevormde en multifunctionele schalen maakt.

Mini-onderneming Bowlp neemt meteen een vliegende start. In een week tijd zagen de makers van de Bowlp hun product al meer dan 110 keer over de toonbank gaan. “Onze naam Bowlp is opgebouwd uit twee delen“, vertelt CEO Falco Dhoop (17). “Dit zegt al veel over ons product, we vormen namelijk gebruikte opgepoetste platen om tot stapelbare, grillig gevormde en multifunctionele schalen.”

“Om dit eindproduct te kunnen maken doen we een beroep op de firma Clem uit Kortrijk, een bedrijf gespecialiseerd in het bewerken van kunststof. De afgelopen weken vertoefde team Bowlp dan ook geregeld op rommelmarkten op zoek naar ons basisproduct. In totaal wisten we al een 700-tal oude lp’s op de kop te tikken, die wij nu aan een nieuw leven gaan helpen!” Met de Bowlp willen de negen leerlingen inspelen op de opnieuw opkomende vinyltrend en zo vermijden dat heel wat oude platen zomaar op de vuilnisbelt belanden.

Limited edition

Door aan upcycling te doen koppelen we meteen generaties aan elkaar“, gaat Falco Dhoop, die later crisismanager wil worden, verder. “Daarnaast ontlasten we ook een beetje het milieu gezien er problemen zijn bij het recycleren van vinylplaten.”

Bowlphttps://www.facebook.com/Bowlp-2182521488673913/https://www.facebook.comFacebook1280

Nieuw! Bewonder hier onze reclamespot 🎬Met dank aan De Ververie voor de prachtige locatie! Bent u geïnteresseerd? Twijfel dan zeker niet om onze site www.bowlp.be eens te bezoeken!

Geplaatst door Bowlp op Woensdag 28 november 2018

video1.0https://www.facebook.com/2182521488673913/videos/2112598065486572/500

Het was via hun leerkracht fysica dat de leerlingen op het idee kwamen om oude vinylplaten om te vormen tot modieuze schalen. “Om de Bowlp een persoonlijk karakter te geven besloten we om een sticker in de schaal te kleven”, vult commercieel directeur Margaux Dejaegere (17) aan. “De stickers bestaan uit drie verschillende kleuren: zwart, cognac en wit en zijn voorzien van quotes zoals ‘Food, Friends, Vinyl’, ‘Good vibes only’ en ‘Count the memories, not the calories.’

In de toekomst willen we dit aanbod echter nog uitbreiden en zelfs de mogelijkheid aanbieden om een eigen sticker te personaliseren. Tijdens de kerstperiode wordt er eveneens een limited edition kerst-Bowlp aangemaakt. Wie echter zo’n exemplaar wil, zal snel moeten zijn en goed onze website of Facebookpagina in de gaten houden. Daarnaast is op onze Facebookpagina ons promofilmpje te zien dat we mochten draaiden in ‘De Ververie’.” (BRU)

De Bowlp kost 15 euro per stuk of 25 euro voor wie meteen twee exemplaren koopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier