Kust verwacht 350.000 dagtoeristen tijdens krokusvakantie

Dat meldt het provinciebedrijf Westtoer vrijdag na een rondvraag. De toeristische sector is dan ook optimistisch.

“De kust heeft meer dan ooit een aanbod voor de vier seizoenen. Zowel weekends als vakantieperiodes buiten het zomerseizoen scoren steeds beter”, aldus Franky De Block, voorzitter van Westtoer. “Toeristen uit binnen- en buitenland genieten ook in deze periode graag van de unieke troeven van de kust. De tendens is positief. De kust verwacht in de krokusvakantie 350.000 dagtoeristen.”

Alle vakantieperiodes en verlengde weekends zijn belangrijk voor de kust. Twee derde van de totale omzet van kusttoerisme wordt namelijk gerealiseerd buiten het zomerseizoen.

Ook de ondernemers zijn positief over de krokusvakantie. “Hotels noteren voor het eerste weekend een goede bezetting. De midweek is rustiger. Vooral het weekend van Valentijn wordt een voltreffer met een zeer goed bezetting. Bij goed weer zijn ook last-minute reservaties een trend“, aldus André Descheemaecker, voorzitter van vzw Kusthotels.

Met evenementen zorgen de kustgemeenten voor een aangename vakantiesfeer. Bij minder goed weer presenteren indoorattracties en bezoekerscentra zoals Plopsaland, Sealife en Westfront een divers aanbod voor een breed publiek. Ook de kustpas is nog steeds geldig. Daarmee kunnen toeristen veertig kustattracties aan een voordeeltarief bezoeken.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.