Kussend koppel uit Lo siert eigen champagnecapsule

Redactie KW

Lionel Hennebel en echtgenote Lieve hebben voortaan een wel erg unieke champagnecapsule in hun bezit.

Lionel Hennebel (66) uit Lo is een verwoed verzamelaar van champagnecapsules. Elk jaar organiseert hij ook een ruilbeurs. Daarnaast is Lionel een grote fan van het godendrankje. Zes jaar geleden bracht hij een eigen champagne op de markt van het champagnehuis Yves Jacques uit het Franse Baye. “Elk jaar krijgen de flessen een speciale capsule”, zegt Lionel. “Dit jaar prijken mijn vrouw Lieve en ikzelf erop, terwijl we elkaar een kus geven. De capsule heeft een roos randje. De foto werd genomen op vakantie in Turkije. Mijn vrouw wist niet dat ik die zou gebruiken voor een champagnecapsule. Ze was aangenaam verrast.”

Op de cover van prestigieus vakblad

De collectie van Lionel Hennebel bestaat ondertussen uit 12.000 stuks. De capsules van ‘champagne De Vate’, genoemd naar café en tearoom De Vate die het koppel uitbaat, zijn trouwens gegeerd bij verzamelaars. In 2010 sierde de capsule van Lionels champagne zelfs de cover van de ‘Répertoire des plaques de muselets du champagne’, dé gids voor verzamelaars van champagnecapsules. Een huzarenstukje, want zelfs heel wat grote champagnehuizen haalden nog nooit de cover.

De achtste internationale ruilbeurs voor champagnecapsules, die samen met De Vatetoppers wordt georganiseerd, vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 mei vanaf 10 uur in zaal Concorde in Pollinkhove. Meer info op 058 28 84 65.

(KVC)