KSV Roeselare houdt woord: schuld bij Reo-Catering meteen betaald

Miguel Hemelaere, zaakvoerder van Reo-Catering, en zijn advocaat Tom Noyez. © Joke Couvreur
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Een halfuur na het vonnis stortte KSV Roeselare vorige week donderdag het bedrag van 28.000 euro.

Het vonnis viel donderdag om 15.30 uur en om 16 uur kreeg mijn kantoor het bericht dat de 28.000 euro op de derdenrekening – zoals we hadden afgesproken – werd gestort“, bevestigt Tom Noyez, advocaat van schuldeiser Reo-Catering. “Uiteindelijk heeft onze tactiek gewerkt: we zijn betaald voor alle andere schuldeisers.”

De demarche van mr. Tom Noyez om KSV Roeselare op faillissement te dagvaarden, zorgde ervoor dat het lot van van de voetbalclub aan een zijden draadje hing. “Als ik er nu op terugkijk, heeft onze zet zaken teweeg gebracht die we zelf niet hadden gewild. Dan denk ik vooral aan de jeugdspelertjes die niet konden spelen. Maar ook aan de eerste ploeg die aan de kant moest blijven staan. Maar ik denk dat het in het belang was van de club dat er eens deftig aan de boom werd geschud. Deze tegenslag kan zeer snel in iets heel positiefs omgezet worden.”

De zaak kan daarmee volledig afgesloten worden voor Reo-Catering. “Uiteraard is mijn cliënt Miguel Hemelaere zeer tevreden dat deze zaak nu volledig achter de rug is. En met heel veel plezier zal hij in de toekomst weer leveren aan de club. Want Miguel blijft supporter van KSV Roeselare. Het is niet omdat er één bestuurslid zijn of haar werk niet deed… Een bestuur is maar voor even, een club, de supporters en de sfeer zijn voor altijd.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier