Kringwinkel ‘t rad rijdt 100 procent elektrisch

De wagens werden overhandigd in aanwezigheid van de leveranciers, een vertegenwoordiger van Opel België en het bestuur van de Kringwinkel. © GST
Redactie KW

De Kringwinkel ‘t rad in Ruddervoorde heeft met de aankoop van twee elektrische dienstwagens een nieuwe stap gezet in hun engagement voor een duurzame logistiek en mobiliteit. Daarmee willen ze verder inspelen op de vergroening van de kringwinkel.

Mensen en spullen meer waard maken met respect voor het milieu, dat is de missie van De Kringwinkel ‘t rad. Vorig jaar werd deze kringwinkel voor het tweede jaar op rij laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen waarbij men zich onder andere engageerde voor een actieplan voor duurzame logistiek en mobiliteit.

En nu werd een volgende stap gezet in dit engagement. Vanaf oktober gebeuren verplaatsingen tussen het logistiek centrum in Ruddervoorde en de winkels in Brugge Sint-Kruis, Brugge Sint-Andries, Zedelgem, Beernem, Heist en Blankenberge met 100% elektrische wagens.

Het wagenpark werd uitgebreid met twee Opel Corsa-E’s, aangekocht bij lokale handelaar Garage Deketelaere uit Veldegem en Loppem. Er werd ook een eigen laadpaal geïnstalleerd op de parking van het logistiek centrum door ME Technics, dat naast de kringwinkel gelegen is.

Meerdere voordelen

“Bij De Kringwinkel ‘t rad investeren we in elektrische voertuigen omdat we overtuigd zijn van de voordelen voor onze organisatie en voor de maatschappij”, zegt operationeel manager Serge Geloen. “Elektrische voertuigen die rijden op groene energie zijn beter voor het milieu want ze stoten geen CO2 en fijn stof uit.”

Laure Vanhulle, financieel manager voegt eraan toe: “Er zijn niet enkel de vele milieuvoordelen. De onderhoudskosten zijn lager en je geniet ook fiscale voordelen. In het Vlaams Gewest word je volledig vrijgesteld van BIV en verkeersbelasting bij de aankoop van een 100% elektrische auto.”

Aangenamer rijden

Ook voor de medewerkers levert dit een bijkomende troef op. “Elektrische auto’s rijden comfortabel, soepel en stil. Veel aangenamer voor onze medewerkers.”

“Nu zal het wel een kleine aanpassing vragen om de wagens te besturen want de meeste medewerkers reden tot nu toe enkel met wagens met versnellingen maar we hebben er alle vertrouwen in dat deze aankoop een meerwaarde betekent voor onze organisatie en het personeel”, zegt HR manager Tine Vandecasteele.

De wagens werden geleverd in een oranje kleur die perfect overeenstemt met de kleuren die gebruikt worden bij de kringwinkel. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.