Kringloopwinkel palmt voormalig Blokker-gebouw in, opening wellicht in april

Grote werken in de Rijselstraat.© CL
Grote werken in de Rijselstraat.© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In de Rijselstraat was er nog één grote, zwarte vlek die ingevuld moest worden: het voormalige gebouw van Blokker. Met zijn aftandse look werkte de grote, leegstaande winkelruimte als een magneet voor afval en vandalisme. Binnenkort komt daar verandering is want een nieuw filiaal van de Kringloopwinkel opent er binnen enkele maanden de deuren. “De werken zijn volop aan de gang en als alles verloopt zoals gehoopt dan is de streefdatum voor opening april”, klinkt het bij communicatieverantwoordelijke Jo Vanackere.

Wie recent door de centrale winkelstraat van Menen trok, kon er niet naast kijken. In de gebouwen van het ter ziele gegane Blokker gonst het van de activiteit. Samen met de werkzaamheden trok ook de geruchtenmolen zich op gang. Welke winkel zou zich in de Rijselstraat gaan vestigen?

“Blij te zien dat het nieuws zo leeft in Menen maar laat ons ook maar meteen duidelijk maken dat er van een verhuis van de Kringloopwinkel helemaal geen sprake is” verduidelijkt Jo Vanackere. “Op dit moment beschikt onze keten of 6 locaties en daar komt nu een 7de bij, in volle centrum Menen. Het wordt een Kringloopwinkel met een aangepaste selectie van producten, zoals kledij en kleiner materiaal. Voor een T-Shirt of bestek zal de bezoeker perfect in de Rijselstraat terecht kunnen, voor meubels en groot elektro blijft de winkel in de Kortrijkstraat nog steeds de aangewezen plaats.”

Nieuwe winkelervaring

Met een winkelpand pal in het centrum wijkt de Kringloopwinkel af van het gekende, grootschalige en industriële imago aan de stadsrand. “Het gekende recept blijft al gaan we hier proberen van een nieuwe winkelervaring te creëren” verduidelijkt Jo. “Het moet een aangename en warme plaats worden waar mensen zich welkom voelen, zonder teveel naar het boetiek-idee te hellen. Net zoals op onze andere locaties zal de zaak in het centrum ook een afleverpunt hebben, waar mensen hun materiaal kunnen achterlaten. Met deze nieuwe, zevende winkel starten we een soort van pilootproject waarmee we dan het traject van de toekomst mee kunnen helpen bepalen.”

Moeilijke timing

De winkel komt er maar alleen is het nog wat koffiedik kijken wanneer we spreken over een precieze datum. “Ik zou natuurlijk maar al te graag zeggen dat we op die dag of in die week de eerste klanten zullen kunnen verwelkomen, alleen is dat moeilijker dan gedacht” sluit Jo af. “Op dit ogenblik zijn er nog structurele werken aan de gang in het gebouw en dan pas kunnen we beginnen met de inrichting ervan. Bouwen en verbouwen staat natuurlijk altijd gelijk aan hindernissen overwinnen en daar komt ook nog eens de coronacrisis bovenop. We hopen dan ook dat we in april de eerste klanten zullen kunnen verwelkomen, al is dat een datum onder voorbehoud.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier