Krantenwinkel vult leemte op in Ardooie

Stefaan en Pieter Cotteny openen volgende week hun nieuwe krantenzaak op het Polenplein. (foto JM)
Stefaan en Pieter Cotteny openen volgende week hun nieuwe krantenzaak op het Polenplein. (foto JM)
Redactie KW

Stefaan Cotteny, zijn echtgenote Ann Roos en zoon Pieter Cotteny zorgen er straks voor dat Ardooie opnieuw een centraal gelegen krantenwinkel heeft. Ze lieten hun oog vallen op een vrijkomend pand aan het Polenplein.

Door het wegvallen van de Krantenhoek in de Prinsendreef en eerder ook de krantenzaak in de Stationsstraat heeft Ardooie geen krantenzaak meer. En deze leemte wordt opgevuld door deze Roeselaarse familie Cotteny. Daar waar vroeger een textielzaak was en thans een boekhoudkantoor gevestigd is zullen ze met veel enthousiasme ’t Krantje inrichten als krantenwinkel.

Voor Stefaan is deze soort van activiteit niet nieuw en kan hij terugvallen op zijn eigen expertise voor de opbouw van ’t Krantje. “Wij hebben in Roeselare reeds twee krantenwinkels. In de Bruggesteenweg 131 is er de Kadoshop en in de Diksmuidsesteenweg is er ’t Gazetje. Daarnaast runnen wij, eveneens in Roeselare, de Drankendiscount op de Meensesteenweg.”

Loterij en pers

’t Krantje wordt straks een klassieke krantenwinkel die steunt op drie pijlers. Er zijn loterijproducten te verkrijgen, er zijn kranten en tijdschriften, inclusief de Weekbode. “Ten slotte hebben we een ruim assortiment wenskaarten voor allerlei gelegenheden”, aldus Stefaan.

Voor de opening is het nog even wachten tot half maart. Er moet immers nog voor een mooie en aangepaste inrichting gezorgd worden. Zoals het hoort bij een kantenwinkel zullen ze dagelijks ten dienste staan. “Ook op zondagvoormiddag zal de winkel toegankelijk zijn en zo een mooie aanvulling vormen op de wekelijkse zondagmarkt aan het Polenplein”, aldus Pieter. Om de winkel te runnen zullen ze ook personeel in dienst nemen.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.