Kortrijkse start-up wint Bizidee en gaat aan de haal met 25.000 euro en uitgebreid businessadvies

In 'Play it Safe' leren werknemers gamegewijs de nodige veiligheids- en preventievoorschriften op het werk. © GF
Redactie KW

Greygin, een Howest-spinoff, heeft de Bizidee-award in de categorie Large in de wacht gesleept. Met hun project ‘Play it Safe’ leiden ze werknemers van bedrijven op over veiligheid en preventie via een didactisch game. De jonge start-up is een van de eerste die binnenkort in co-creatiehub Hangar K intrekken.

Bizidee beloont elk jaar vanuit het agentschap Ondernemen sterke projecten en hun ondernemingsplan. Er zijn verschillende categorieën waaronder de categorie Large voor start-ups die ambiëren om binnen de drie jaar meer dan vijf werknemers aan te nemen, internationaal willen doorgroeien of een tweede vestiging openen. In deze categorie ging Greygin aan de haal met de hoofdprijs met hun nieuwste project ‘Play it Safe’, een leerplatform dat op games is gebaseerd en werknemers van bedrijven wil opleiden over preventie en veiligheid. De gamification moet leiden tot efficiëntere opleidingen met een kwaliteitsgroei van 30 procent en een tijdswinst tot 4 keer de traditionele opleidingen.

Brecht en Mike van Greygin vestigen zich binnenkort in het nieuwe Hangar K.
Brecht en Mike van Greygin vestigen zich binnenkort in het nieuwe Hangar K.© GF

Greygin is opgericht door Brecht Kets en Mike Ptacek, beiden jarenlang lector bij de opleiding Digital Arts and Entertainment van Howest dat onlangs uitgeroepen werd tot ‘s werelds beste opleiding inzake gamedevelopment. Brecht en Mike combineerden jarenlang hun lesopdracht met een eigen start up, maar kozen recent het ruime sop en gaan nu vol voor Greygin. Dat loont, want het bedrijf wordt alom gewaardeerd en neemt straks als een van de eersten haar intrek in het ambitieuze Hangar K op Kortrijk Weide.

“De sterke uitwerking van haar businessplan met reeds concrete piloten in de markt, in combinatie met een stevige ambitie om de YouTube te worden van game based learning, maakte van dit dossier een winnaar”, aldus Bizidee-jurylid Bart Walterus (KPMG). Aan de hoofdprijs Large is 15.000 euro kapitaal, 10.000 euro mediaruimte, gratis coworking en deskundig advies verbonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier