Kortrijkse slagerij Dujardin wordt slagerij Andalussia

Redactie KW

In de bekende slagerij Dujardin, die in augustus vorig jaar definitief de deuren sloot, bruist het weer van de activiteit. Het pand in de Wijngaardstraat biedt sinds kort onderdak aan halalslagerij en kruidenierszaak Andalussia.

Slagerij Dujardin werd opgericht begin jaren vijftig en was vooral bekend voor haar uitmuntend lamsvlees. Bezieler Walter Dujardin, die recent overleed, en later zijn dochter en schoonzoon Caroline Dujardin en Erwin Defuster bouwden de zaak uit tot een absoluut begrip in Kortrijk en de streek met naast een slagerij ook een delicatessenzaak en traiteur.

In de loop van vorig jaar moest Erwin noodgedwongen gas terugnemen nadat zijn vrouw op 65-jarige leeftijd werd getroffen door een hersenbloeding. Hij besloot eind augustus definitief te stoppen om meer tijd met haar te spenderen en uiteindelijk het winkelpand ook over te laten.

Halalvlees

Die overnemer werd dus gevonden in Andalussia. Die slagerij had eerder al filialen in de Zwevegemsestraat in Kortrijk en in Harelbeke. Naast halalvlees worden er ook verse groenten en fruit verkocht.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.