Kortrijkse luchtvaartspecialist ScioTeq groeit en zoekt twintig nieuwe werknemers

Olaf Verhaeghe

ScioTeq, het Kortrijkse technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van schermtoepassingen voor de luchtvaartsector en defensie, werft twintig nieuwe werknemers aan. Hoewel de luchtvaartsector door de covidpandemie zware klappen kreeg, weet het Kortrijkse bedrijf zich dus stevig staande te houden. “De verwachten voor de rest van het jaar en volgend jaar zien er zelfs goed uit”, stelt Frank Timmermans van ScioTeq.

Tot 2015 was het Kortrijkse ScioTeq onderdeel van technologiegigant Barco. Sindsdien vaart de ontwerper en producent van de visualisatietools voor de luchtvaart, luchtverkeersleiding en defensie een eigen koers. Ondanks de zware klappen die de hele luchtvaartsector tijdens de coronapandemie kreeg te verduren, wist ScioTeq echter de eigen positie te verstevigen.

“Ook voor ons waren het uiteraard bijzonder onzekere tijden”, zegt Frank Timmermans, president van ScioTeq. “Beurzen werden geannuleerd, klanten en leveranciers schroefden de eigen activiteiten terug. Ook wij waren tijdelijk genoodzaakt om in te grijpen. Maar dankzij de flexibiliteit van onze huidige medewerkers konden we deze moeilijke periode doorkomen. Meer nog, de voorbije weken en maanden kwamen ze zelfs tot enkele mooie resultaten en wisten we nieuwe contracten binnen te halen.”

20 vacatures

“De verwachten voor de rest van 2020 en voor volgend jaar zien goed uit”, aldus Frank Timmermans nog. “Sinds juli draaien we weer op volle capaciteit. En die blijkt niet langer voldoende. Om onze continuïteit en groei te blijven garanderen, zijn we zelfs in deze onzekere periode op zoek naar nieuwe mensen. Op dit moment staan dan ook twintig vacatures open, vooral voor nieuwe werknemers in de productie en productontwikkeling.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.