Kortrijkse horeca volgt coronamaatregelen goed op: “Nog geen gele of rode kaarten”

© Getty Images/iStockphoto
Olaf Verhaeghe

Bij de Kortrijkse horecazaken zijn nog geen meervoudige overtredingen van de nieuwe, verstrengde coronamaatregelen vastgesteld. De politie moest nog geen enkel café of restaurant sluiten. Om de regels goed te blijven afdwingen, gebruikt de politiezone Vlas een systeem van gele en rode kaarten.

Een eerste overtreding van de coronamaatregelen levert je als horecabaas in Kortrijk een gele kaart op en een boete van 750 euro op. Bij een tweede overtreding: opnieuw geel en nog een boete van 750 euro. Is een horecazaak een derde keer niet in orde met de regels, dan volgt een rode kaart en een gedwongen sluiting.

“Tot nu toe zijn bij controles van de politiezone Vlas nog geen rode kaarten uitgedeeld”, benadrukt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). “Ook gele kaarten en boetes kwamen nog niet voor. Dat betekent dat de Kortrijkse horeca de regels goed opvolgen.”

Ook sishabars (zaken waar je waterpijp kan roken, red.) vallen onder dezelfde regelgeving. Sinds dit weekend is het dragen van een mondmasker voor klanten in horecazaken verplicht voor wie niet aan tafel zit. Daarnaast moet per tafel ook minstens één iemand contactgegevens achterlaten in het kader van contactopsporing.

Eerdere regels zoals het verbod om aan de toog te consumeren en het beperken van het aantal klanten zodat de anderhalve meter afstand gewaarborgd blijft, zijn uiteraard nog altijd van kracht. Wie als klant de regels niet volgt, riskeert een boete van 250 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier