Kortrijkse horeca roept via videobooschap op om het veilig te houden

© GF
Redactie KW

De Kortrijkse horeca-uitbaters maakten een positieve videoboodschap waarin ze aan hun klanten oproepen om het veilig te houden, want ook de horeca staat achter de veiligheidsvoorschriften. “Enkel zo kunnen we ervoor zorgen dat we mogen open blijven”, luidt het.

Deze positieve actie van de horeca komt er na een algemeen bericht als zou de horeca deels schuldig zijn aan de nieuwe opgang van het virus. “We willen positief reageren op de maatregelen die de overheid neemt in de strijd tegen het coronavirus”, aldus de horeca-uitbaters.

“Wij scharen ons achter de veiligheidsvoorschriften en roepen onze klanten op om hetzelfde te doen. Laten we sociaal blijven door afstand te houden, mondmaskers te dragen waar het moet en de basisregels inzake hygiëne te volgen. Alleen op die manier zullen we open kunnen blijven en iedereen nog een lekkere zomer bezorgen.”

De horeca-uitbaters ondervinden nog altijd dat er klanten zijn die het lastig vinden om de regels correct toe te passen.
De horeca-uitbaters ondervinden nog altijd dat er klanten zijn die het lastig vinden om de regels correct toe te passen.© EDB

De horeca-uitbaters ondervinden nog altijd dat er klanten zijn die het lastig vinden om de regels correct toe te passen, ook al worden ze expliciet gevraagd.

Het Kortrijkse stadsbestuur ondersteunt deze positieve actie. “Nu we opnieuw te maken hebben met verstrengde maatregelen zullen de horecaondernemers weer doen waar ze goed in zijn, namelijk hun zaak zodanig organiseren dat iedereen zich welkom voelt en op een veilige manier kan genieten van een goed glas en lekker eten binnen de eigen bubbel”, reageert schepen van Economie Arne Vandendriessche.

“Ik roep de mensen dan ook op om de horeca te blijven bezoeken en hun verantwoordelijkheid nemen om de maatregelen na te leven. Op die manier kan de horeca open blijven en kunnen we elkaar beschermen.”

De videoboodschap vind je via volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=fTbEArOR-Co&feature=youtu.be

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier