Kortrijkse Green Sleep ontvangt label Handmade In Belgium

Dirk Dupont (rechts) overhandigde maandagavond het Handmade In Belgium-label aan Green Sleep-zaakvoerder Georges Lambrecht. © KDS
Redactie KW

Green Sleep maakt ecologisch en ergonomisch verantwoorde slaapsystemen. In het atelier in Rollegem vervaardigen ze matrassen, lattenbodems en hoofdkussens op maat van de klant. Unizo looft hun ambacht en handwerk met het label Handmade in Belgium.

De zaakvoerder van Green Sleep, Georges Lambrecht, kreeg maandagavond het label Handmade in Belgium overhandigd van de voorzitter van Unizo Kortrijk, Dirk Dupont. “We geloven sterk in vakmanschap. Green Sleep werkt voor meer dan 50% handgemaakt, het zijn kwaliteitsvolle en bovendien ecologische producten. Ze kunnen rekenen op gespecialiseerde medewerkers. We mogen trots zijn op onze Vlaamse ondernemingen“, zei Dupont bij de uitreiking van het label.

“Vandaag verliest de consument een beetje de weg tussen de industriële eenheidsworst die wordt aangeboden. In het Kortrijkse hebben wel al een tiental Handmade in Belgium-labels mogen uitdelen, vaak aan starters of familiebedrijven. Maar het is ook belangrijk dat we een toonaangevend bedrijf als Green Sleep extra in de kijker zetten. Want ze zorgen voor werk in de streek en kunnen met hun authenticiteit het vertrouwen van de consument winnen. We mogen niet vergeten dat we ook bij ons sterke ondernemingen en producten hebben.”

Slowfood

De showroom van Green Sleep vind je in Kortrijk in de speciaalzaak Ergodôme in de Sint-Janslaan. Het bedrijf dat marktleider is in gezondheidsbedding wil toch dicht bij de oorsprong blijven. “Handmade staat sterk onder druk, overal ter wereld. Wij willen onze specialiteit graag bestendigen”, zegt zaakvoerder Georges Lambrecht. “Je kan ons werk vergelijken met slowfood. De manier waarop wij onze matrassenhoezen stikken bijvoorbeeld zorgt voor extra elasticiteit. We kijken uit naar de toekomst en blijven innoveren zodat handgemaakte producten geen uitstervend ras worden. Het Handmade in Belgium-label sterkt ons daarin.”

(Jasmien Aernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier