Kortrijk Xpo pakt uit met eerste online beurs over sport en gezondheid

Claudia Van Avermaet in actie voor de camera's van de Vitality Days. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Komend weekend, op 14 en 15 november, organiseert Kortrijk Xpo met de Vitality Days een eerste online gezondheidsbeurs. Toppers als kookboekenauteur Sandra Bekkari, chef Sven Ornelis en sportfenomeen Saartje Vandendriessche komen er uitleggen hoe je gezond uit de lockdown geraakt.

Nu het ernaar uitziet dat fysieke beurzen weer een tijdje geen optie zullen zijn, zet Kortrijk Xpo in op de online variant. Komend weekend kan je tijdens de Vitality Days deelnemen aan kookworkshops, sportsessies, lezingen, productpresentaties… Kortom alles wat je op een fysieke beurs ook kan vinden, maar dan vanachter je computerscherm. “Dat heeft ook zijn voordelen”, legt beursorganisator Pieter Desmet uit.

Hele week online

“Mensen die een ticket kochten maar zaterdag bijvoorbeeld moeten werken, kunnen toch mee volgen. Het volledige evenement blijft nog een hele week online raadpleegbaar.” Oorspronkelijk was het weldegelijk de bedoeling dat mensen zouden afzakken naar Kortrijk Xpo voor de eerste editie van de Vitality Days. Ook de drie zusterinitiatieven voor professionelen die eerder deze week al plaats vonden, waren oorspronkelijk bedoeld als live-evenementen. “Maar de overgang van fysiek naar online verliep vrij vlot. We zagen zelfs een boost in de ticketverkoop toen we die wissel aankondigden. Mensen waren denk ik wat terughoudend als het op een beursbezoek aankwam. Nochtans komen de Vitality Days op het perfecte moment. Want laat ons eerlijk zijn, tijdens de lockdown graaien we allemaal al eens wat makkelijker in de snoepkast.”

Tijdens de lockdown graaien we al eens wat makkelijker in de snoepkast

Wie zich inschrijft betaalt 9 euro en ontvangt op de dag van het evenement een persoonlijke link waarmee hij of zij kan inloggen en alle lezingen live kan volgen. Met diezelfde link kan je de sessies ook achteraf bekijken. Standhouders of mensen die een demonstratie geven, komen wel naar Kortrijk Xpo voor de opnames. “Sommige dingen worden live uitgezonden, anderen werden op voorhand opgenomen. Enkel sprekers die zich in het buitenland bevinden speechen vanop afstand.”

“Natuurlijk hadden we een fysieke beurs verkozen. Maar met het oog op de huidige situatie, zijn we blij dat er überhaupt een beurs is. Onze bezoekers zijn het daar duidelijk mee eens. We verkochten al ongeveer 1.000 tickets. Bovendien gaat alle technische kennis die we nu opdoen niet verloren. In de toekomst zie ik hybride beursvormen ontstaan. Waarbij je live langs gaat en achteraf nog eens alles online kan bekijken”, besluit Pieter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten