Kortrijk organiseert meteen koopzondag: “Zo kunnen we shoppers beter spreiden”

© AN
Olaf Verhaeghe

De winkels in het Kortrijkse winkelwandelgebied zullen ook komende zondag 17 mei open zijn, met behoud van alle nieuwe veiligheidsmaatregelen. Op die manier wil het stadsbestuur de kooplustigen dit weekend beter spreiden.

Komend weekend is het eerste dat alle winkels opnieuw open zijn sinds de start van de coronamaatregelen. Met het voorspelde mooie weer zal het volgens het Kortrijkse stadsbestuur bij heel wat mensen kriebelen om opnieuw hun favoriete winkels te bezoeken. Net daarom zal het winkelwandelgebied ook op zondag voorzien zijn van alle veiligheidsmaatregelen zoals onthaalpoorten, stewards en het gebruik van camerabeelden om het aantal bezoekers te monitoren.

Heel wat winkeliers gaven al aan zeker open te doen op zondag om ook dan klanten te kunnen ontvangen. “De heropstart van het shoppen in de Kortrijkse binnenstad verloopt vlot en veilig. Prolemen stelden we nog niet vast“, stelt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “We zijn er ons van bewust dat veel mensen komend weekend zullen aangrijpen om bij ons te komen winkelen. Door ook zondag shoppen toe te laten, kunnen we de bezoekers beter spreiden.”

De schepen vindt het dan ook logisch dat de inspanningen die tijdens de week en op zaterdag worden gedaan, ook naar zondag worden doorgetrokken. “De stewards zullen aanwezig zijn om de mensen te informeren en indien nodig te begeleiden“, aldus Arne Vandendriessche. “Ook agenten van de zone Vlas komen een oogje in het zeil houden zodat iedereen met een gerust hart kan komen shoppen.”

Door de extra inspanningen hoopt het stadsbestuur dat de handelaars in het winkelwandelgebied wat verloren omzet kunnen goedmaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier