Eetcafé Jazz huist in het statige pand aan de Persijnstraat 12 waar Interieurzaak Ameye-Matton gevestigd was tot halfweg de jaren 90. Daarna werd het pand de stek van een bistro, twee cafés en een muziek- en evenementencafé. De constante in alle zaken bleef de grote kristallen kroonluchter. Nu wordt het een eetcafé. "Ik had dit mooie pand al eerder in het oog. Het ligt op een goede locatie en heeft een groots interieur", zegt Tijl Depoortere (49) die een opleiding banketbakker en bijzondere j...

Eetcafé Jazz huist in het statige pand aan de Persijnstraat 12 waar Interieurzaak Ameye-Matton gevestigd was tot halfweg de jaren 90. Daarna werd het pand de stek van een bistro, twee cafés en een muziek- en evenementencafé. De constante in alle zaken bleef de grote kristallen kroonluchter. Nu wordt het een eetcafé. "Ik had dit mooie pand al eerder in het oog. Het ligt op een goede locatie en heeft een groots interieur", zegt Tijl Depoortere (49) die een opleiding banketbakker en bijzondere jeugdzorg genoot. Hij runde zes jaar Café 't Park aan de Brugsesteenweg. Zijn kompaan Lex Vloosdijk (52) genoot een opleiding grafisch vormgever. Hij werkte 30 jaar in de Antwerpse horeca: in een tearoom en restaurants en deed ook de catering voor de mode- en theaterwereld in de artistieke buurt van Antwerpen. "Ik ontdekte er ook smaken, kruiden en ingrediënten en maakte sculpturen", vertelt Lex. Voor hun nieuwe zaak zetten de zaakvoerders enkele kernwoorden voorop: lunch en suggesties, tearoom, avondcafé, menukaart, glas en babbel. "Iedereen is welkom. Ons motto is gezelligheid, genieten, degusteren en beleven. We hebben zelfs een apart computerhoekje waar men zijn werk kan doen", luidt het.Tijl en Lex houden het voorlopig bij een beperkte menukaart. "We serveren een vers gemaakte lunch en hebben daarnaast ook suggesties. We gaan voor een eerlijke keuken met verse ingrediënten, streekgebonden en artisanaal met de nadruk op groenten. Dingen zoals je die thuis maakt", duidt Lex. "Er is een selectie aan wijnen en we presenteren 40 biersoorten waaronder streekbieren. Verder is er een beperkte gin-kaart waaronder Belgische merken. Kortom van aperitief tot digestief", pikt Tijl in. In de namiddag wordt de zaak een tearoom met huisgemaakt gebak en Grootmoeders Koffie. Daar staat Lex voor in. "Met ingrediënten die niet zo voor de hand liggen. In mijn opleiding als zeefdrukker leerde ik kleuren en texturen mengen. Ik wil dit toepassen in het gebak: combinaties proberen met smaken en kruiden. Net dat tikkeltje meer." Het muzikale kader wordt jazz. "Eerder de rustige jazz, maar funk en soul kan ook. We zijn van plan om in de toekomst kleine optredens te plannen om een kans te geven aan jonge talenten", aldus nog Lex en Tijl. Verder wordt er momenteel werk gemaakt van een afgescheiden ruimte voor 20 personen en in het voorjaar 2021 van een buiten- en straatterras. De zaak is gesloten op maandagnamiddag en dinsdag.