Korte Ketenspaarkaart promoot de lokale landbouw in Wingene

Op de foto zien we enkele lokale landbouwers en de leden van de Trekkersgroep met voorzitter Hedwig Kerckhove. © Foto Nele
Redactie KW

De Fairtrade Trekkersgroep wil met een nieuw project duurzame voeding promoten. De Korte Ketenkaart is een spaarkaart waarmee de klant, die rechtstreeks aan de landbouwer koopt, prijzen kan winnen.

De gemeente is erkend als Fairtradegemeente en om die titel te behouden, moeten ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een van de belangrijke vereisten is een initiatief uitwerken rond gezonde voeding. Kevin Brackx van de Trekkersgroep legt uit: “Ons doel is om dit jaar weer iets uit te werken om lokale en duurzame voeding te promoten. Er is al een folder met vermelding van de lokale producten en nieuw is de lancering van de Korte Ketenkaart. Dat is een spaarkaart waarbij de klant bij iedere aankoop bij een deelnemende landbouwer stickers kan verzamelen. Onder alle volle spaarkaarten worden tien winnaars getrokken die een geschenkmand met duurzame producten cadeau krijgen. In totaal nemen er 16 landbouwers deel die hun eigen producten te koop aanbieden. Op die manier willen wij iedereen aanmoedigen om producten rechtstreeks bij de lokale landbouwers aan te kopen. Dat is goed voor de lokale handel en goed voor het milieu. De actie loopt van 1 mei tot en met 30 juni.”

Gevarieerd aanbod

Er nemen 16 landbouwers deel aan de actie en hun reacties zijn heel positief. “Ze vinden het een prachtig initiatief en hopen dat de lokale landbouwers op die manier een positieve stimulans kunnen ontvangen. Daarnaast geloven ze in het project en volgens hen doet sparen, kopen. Op die manier promoten ze hun eigen gekweekte producten van eigen bodem. Bij het aanbod zijn volgende producten te vinden: aardbeien, bio-champignons, aardappelen, zuivelproducten, hoeve-ijs, honing, witloof en eieren.”

De spaarkaarten kan je vinden in het gemeentehuis, in de bibliotheek en in het sociaal huis. Volle spaarkaarten kan je tot en met 6 juli indienen in het gemeentehuis en bij de deelnemende landbouwers. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier