Na een carrière van meer dan tien jaar bij Defensie, schakelt Bart Claeys (32) over naar een job in de horeca. "Defensie was mijn kinderdroom. Ik kon het altijd combineren met sporten en dat deed ik supergraag. Maar ondertussen veranderde de gezinssituatie. De combinatie tussen mijn gezin en mijn job bij Defensie is niet gemakkelijk. Ik moet veel naar het buitenland en werkte in Den Helder bij de marine, wat de boel ook bemoeilijkt", ve...

Na een carrière van meer dan tien jaar bij Defensie, schakelt Bart Claeys (32) over naar een job in de horeca. "Defensie was mijn kinderdroom. Ik kon het altijd combineren met sporten en dat deed ik supergraag. Maar ondertussen veranderde de gezinssituatie. De combinatie tussen mijn gezin en mijn job bij Defensie is niet gemakkelijk. Ik moet veel naar het buitenland en werkte in Den Helder bij de marine, wat de boel ook bemoeilijkt", vertelt Bart.Het koppel besloot twee jaar geleden een opleiding sportvoedingscoach te volgen aan VIVES. Daar leerden ze zelf voedingsschema's te maken. "Toen bedacht ik mezelf: waarom maken wij die gerechten niet zelf, op maat van de schema's die sporters nodig hebben?", zegt Bart Claeys. Koken doet hij momenteel in een foodtruck. Het pand waar hij over enkele weken intrekt, is nog niet helemaal klaar. In die foodtruck heeft hij alle middelen om alle gerechten klaar te maken."Ik ben gestart met een simpele website. In de fitness waar we zelf gingen, konden we al snel op interesse rekenen. Er werden veel gerechten gekocht en zo zijn we gegroeid. Intussen hebben we al een aantal samenwerkingen opgezet met een aantal (top)sporters. Onder andere een wielrenner en boksers namen al contact op", vertelt Claeys.Samen met zijn vriendin Tiffany biedt hij gerechten aangepast aan sportdiëten aan. "Dat varieert heel veel. We hebben standaardporties, maar als de diëtist andere hoeveelheden aanbeveelt, dan zorgen wij daarvoor." Het koppel sport zelf ook regelmatig. Tiffany liep vorig jaar een marathon en samen doen ze aan triatlon. In de tuin van hun pand zal het koppel ook groepstrainingen organiseren.Starten deed het koppel met het doel om gerechten in een takeawayformule aan te bieden. Stilaan willen ze uitgroeien tot een horecazaak met enkele tafeltjes: "We willen diverse gerechten aanbieden, telkens gezond en zelfgemaakt. Zoals hamburgers, met frietjes van zoete aardappel. Een gezond alternatief voor fastfood", lacht Bart. Momenteel combineert hij zijn zaak met een job als camerabewaker. Tiffany is zelfstandige als thuisverpleegkundige, tussenin helpt ze haar man.Meer info op www.fitfoodz.be