https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koppel neemt Café Bistro Jakri over in volle coronacrisis

Dries Depoorter en Fien Janssens hebben café-bistro Jakri overgenomen. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Amper twee weken na de bekendmaking dat de Jakri over te nemen was, zijn er al nieuwe uitbaters. Dries Depoorter en zijn partner Fien Janssens staan te trappelen om de deuren van de bekende taverne open te gooien. “Een zaak overnemen in volle coronacrisis is misschien vreemd, maar we zijn heus niet over een nacht ijs gegaan”, verzekert Dries.

Het nieuws dat Jaak Lingier en Kris Vanhessche na slechts twee jaar hun bistro Jakri wilden overlaten, sloeg in Oudenburg in als een bom. Coronacrisis of een andere oorzaak? Het blijft gissen.

Na bistro De Clesse, waarvan Jaak Lingier met zijn team in de kortste keren een succesverhaal maakte, was voor de Jakri hetzelfde bedje gespreid. Iedereen wilde zijn pintje of koffie, een snack of pannenkoek bij Jaak en Kris nuttigen.

Mooi verhaal

Maar niet langer getreurd, want de bekendmaking aan de zaak hing er nog maar net of er zijn al nieuwe uitbaters. Dries Depoorter en Fien Janssens uit Gistel zien het helemaal zitten om het mooie verhaal verder te schrijven.

“We zijn al anderhalf jaar aan het uitkijken om een tweede zaak te beginnen. Toen ik hoorde dat bistro Jakri over te nemen was, zagen we dit voor ons als een once in a lifetime kans. Als je die laat liggen, komt iets dergelijks misschien nooit meer op je pad. We zijn niet over een nacht ijs gegaan, maar ons besluit lag toch al vlug vast”, vertelt Dries Depoorter, een echte horecaman.

Tennisclub

Naast eerste schepen in Gistel met verantwoordelijkheden sport, landbouw en economie baat Dries Depoorter al zeven jaar DD BaR van tennisclub Ghistelehof uit – en dat blijft hij ook doen – en kreeg hij de horecamicrobe als kind al mee, want zijn ouders en grootouders stonden achter de toog van café Sint-Cornelius in Snaaskerke.

“Ik ken Jaak Lingier al lang, kwam ook graag in de Jakri. Ik heb veel respect voor hem als persoon en voor wat hij al bewezen heeft in de horeca. En hij reikt ons zijn hulp aan om op te starten, als we open mogen”, is Dries Depoorter blij.

“Het is een vreemd jaar voor iedereen die in de horeca actief is. We moeten ons wellicht heruitvinden. Weet je, als je drie maanden thuiszit, besef je pas hoe graag je gaat werken en hoe erg je je klanten mist”, besluit Dries die samen met Fien belooft zijn uiterste best te doen om het succes van café-bistro Jakri alle eer te blijven aandoen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten