https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Komen reikt zes Ondernemerawards uit

De zes winnaars van de vijfde editie van de Komense Ondernemerawards.© CL
De zes winnaars van de vijfde editie van de Komense Ondernemerawards.© CL
Christophe Lefebvre

Een bijzondere ceremonie voor een al even bijzonder jaar. Afgelopen week werden voor de 5de keer de Ondernemerawards uitgereikt in Komen, voor het eerst volledig digitaal. De organisatie kon rekenen op een recordaantal stemmen waarbij niet 5 maar 6 laureaten werden gehuldigd.

De Ondernemerawards, een jaarlijkse traditie waarbij een resem aan lokale handelaars vanwege hun creativiteit of engagement in de bloemetjes worden gezet, waren ondertussen toe aan hun vijfde editie. Vanwege de coronamaatregelen werd er dit jaar geen groots gala georganiseerd maar kon iedereen de verkiezing via het internet volgen.

Alhoewel het geen feest zoals gehoopt werd, blikt de organisatie toch terug op een succesvolle editie. “ Niet minder dan 2.684 mensen brachten hun stem uit ”, klinkt het bij een tevreden Cédric Leturcq-Callens. Als voorzitter van het selectiecomité stond hij voor de uitdaging om de lokale handel, tijdens de coronacrisis, meer dan ooit te laten schitteren.

“Uiteindelijk werd het speelveld uitgedund tot nog 14 zaken die kans maakten op één van de vijf titels. Het verdict van de jury, samen met de stemmen die we mochten ontvangen, werd dan ook door heel wat mensen online gevolgd.”

De winnaars zijn …

De publieksprijs, de meest gegeerde erkenning, ging dit jaar naar La Malte Poste, een artisanale bar die razendsnel schakelde toen de zaak moest sluiten. De titel van Ambacht van het jaar werd toegekend aan kapsalon Haircut terwijl de titel van detailhandelaar van het jaar richting Fine à Table ging.

De horecaprijs werd toegekend aan restaurant l’Innatendu en als afsluiter werd de prijs van start-up van het jaar toegekend aan dierenopvangcentrum Les 4 Pattes.

Extra Award

Vijf titels en toch zes prijzen? Voor het eerst in de geschiedenis van de verkiezingen werd een extra prijs toegekend. “Het gaat om een onderneming die in dit moeilijke jaar wist uit te blinken in originaliteit terwijl ze het lokale toerisme steeds maar weer in de verf wist te zetten”, sluit Cédric af.

De jury kon dit onmogelijk over het hoofd zien waardoor we besloten een extra award, die voor meest originele onderneming, uit te reiken aan Escape Games.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten