Komen gaat op zoek naar ‘ondernemer van het jaar’

© CL
Redactie KW

Niet minder dan 24 handelaars maken in 2021 kans op de titel van ‘ondernemer van het jaar’. De wedstrijd die in het leven werd geroepen om de lokale handel en wandel van Komen te gaan stimuleren, kon dit jaar op een waanzinnig succes rekenen. “Door de verschillende lockdowns zijn zowel ondernemers als klanten de waarde van de handel dicht bij de deur gaan erkennen”, klinkt het bij de voorzitter van het selectiecomité Steve Leturcq-Callens.

De verkiezingen, een jaarlijks gebeuren, konden keer op keer rekenen op de nodige belangstelling. De deelnemers, allen actief op het grondgebied van Komen-Waasten, dingen allen naar het kroontje en bijhorende titel van ‘ondernemer van het jaar’. “Vorig jaar was het een editie met ontelbare uitdagingen. Corona, lockdowns en heel wat beperkingen maakten het voor onze lokale handelaars bijna onmogelijk hun volledige potentieel tentoon te stellen.”

Steve blikt met een zuur gevoel terug op de editie 2020 maar kan meteen vooruit kijken op een recordeditie voor 2021. “Vorig jaar hadden we amper 14 deelnemers, een cijfer dat we op hebben kunnen krikken door onze eigen inzet. Dit jaar konden we 24 deelnemers verwelkomen, wat van deze editie meteen een recordeditie maakt. We kunnen natuurlijk een resem aan argumenten naar voren schuiven, maar de realiteit is op zich best wel eenvoudig. Tijdens de lockdown mocht niemand nog ver van zijn deur trekken, waardoor de waarde van de lokale ondernemers plots gigantisch steeg. De Komenaars maakten kennis met handelaars die ze niet kenden en begrepen al snel dat ze dicht bij huis al het broodnodige konden vinden.”

Dit jaar gaat de organisatie op zoek naar 6 laureaten, in categorieën van horeca tot de publiekslieveling. Een vakjury, bestaande uit mensen die zowel de handelaars als de media vertegenwoordigen, zal toekijken op het correcte verloop van de verkiezingen. Komenaars kunnen tot 3 januari hun stem uitbrengen op www.prixentrepreneuriat.be. De laureaten worden op 25 januari bekend gemaakt.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.