Komen Albert Heijn en Kruidvat op nieuwe site in de Kortrijkstraat in Ingelmunster?

Komen Albert Heijn en Kruidvat naar deze nieuwe ruime locatie in de Kortrijkstraat in Ingelmunster? © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Albert Heijn wil met een nieuw filiaal in Ingelmunster neerstrijken. De Nederlandse supermarktketen diende een vergunningsaanvraag in om de gebouwen van de vroegere discotheek Verso en het naastliggende Super Music te slopen. Volgens onze bron zou niet enkel Albert Heijn daar een nieuw onderkomen vinden, maar ook het Kruidvat uit Ingelmunster is blijkbaar van plan om te verhuizen naar de nieuwe site.

Aan de overzijde van de Verso is nog maar enkele maanden een vernieuwde Aldi geopend. De vroegere Aldi werd met de grond gelijk gemaakt en er kwam een gloednieuwe vestiging. Naast de Aldi vind je de zaak Electro-Varia terug en dichtbij is ook Berca er gevestigd. Even verderop is er nog een Sparfiliaal.

De NV Albert Heijn België diende een aanvraag in voor stedenbouwkundige handelingen, de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit en een kleinhandelsvestiging.

De aanvraag gaat over het slopen van bestaande gebouwen, bouwen van een vrijstaande handelsruimte, de aanleg en verhardingen van parkeerplaatsen voor auto’s en fietsers, plaatsen van een reclamezuil, hoogspanningscabine, fietsruimte en melding exploitatie van een kleinhandelsvestiging. De netto verkoopsoppervlakte is 1.429 vierkante meter. Er zou parking voor 137 voertuigen worden voorzien.

Beslissing uiterlijk op 7 september

“De vergunningsaanvraag werd ingediend. Op 2 juli loopt het openbaar onderzoek af”, zegt burgemeester Kurt Windels. “Afhankelijk van de eventuele bezwaren nemen we tegen uiterlijk 7 september een beslissing. Volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) is dit een zone waar deze plannen mogelijk zijn. Als gemeente wachten wij af wat het openbaar onderzoek zal geven.”

Uit goede bron vernamen we dat het Kruidvat-filiaal in Ingelmunster ook zal verhuizen, indien die nieuwe site er komt. Vroeger werd ook al gezegd dat Kruidvat zou verhuizen van de hoek van de School- en Oostrozebekestraat in Ingelmunster naar een leegstaand gebouw net naast de Delhaize op Ingelmunster Shopping. Dit gebeurde echter niet en dat is ook niet meer aan de orde, want nu is daar een fitness gevestigd. We informeerden om zekerheid te krijgen. Een bron zei: “Er komen daar zéker twee nieuwe zaken, namelijk Albert Heijn én Kruidvat. Dit is al zeker.”

Dat er misschien al besprekingen zijn geweest is best mogelijk, maar sommigen houden wellicht nog de lippen op elkaar tot het openbaar onderzoek is verstreken, de gemeente een oordeel gaf en er dus zekerheid zal zijn dat er nieuwe vestigingen mogen komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier