Koerierdiensten Deliveroo en Uber Eats strijken neer in Oostende

Burgemeester Bart Tommelein, uitbater Ronald Blomme van Koekoek en Rodolphe Van Nuffel van Deliveroo. © GLO
Gillian Lowyck

In grote steden waren de fietskoeriers van maaltijdbezorgdiensten al langer een vertrouwd zicht. Vanaf nu zullen ze ook in de Oostendse straten opduiken. Zowel Deliveroo als Uber Eats starten in de badstad.

Deliveroo is een Brits bedrijf dat sinds 2015 actief is in België. “Bestellen is simpel”, vertelt woordvoerder van Deliveroo Rodolphe Van Nuffel. “Je downloadt de app en ziet meteen welke restaurants open zijn. Je hoeft helemaal niet op voorhand te bestellen, al kan dat natuurlijk ook. Je plaatst je bestelling en binnen dertig minuten levert de fietskoerier je maaltijd. Dat kan thuis, maar ook op het strand, het park…”

Deliveroo lanceerde eerder al een proefproject in Knokke-Heist. “Dat was een tijdelijk project, enkel voor de zomer. In Oostende zullen we het hele jaar door actief zijn. Waarom hier? Eerst en vooral omdat we heel veel vraag kregen van de klanten. We merkten dat er veel activeringen van de app waren in Oostende. Ook de stad en Toerisme Oostende reikten ons de hand. Het is uiteindelijk snel gegaan.”

Vandaag biedt de app zo’n 26 restaurants aan: Sensai Oostende, JILLES beer & burgers, Planet Yoghurt Planet Pasta, Panos, Mamacita, Pokébar Ohana, Bottarga, McDonald’s, Resto Benny’s, Bliny’s, Bistro Pepe’s, Mommy’s Bastards, Rooster Chicken, Pizza Hut, Frituur Hazegras, PAUL, Expo&Kafie, Madam Kroket, Taverne Koekoek, Tasty Subs, Panos Ernest Feys, TAO Resto – Lounge Bar, Frituur Franky, The Noodle Bar, Pizza & Pasta Poppy’s, By Sam en La Vie. “We zijn nog volop aan het onderhandelen met enkele andere restaurants, dus het is de bedoeling dat er binnen een aantal weken veertig Oostendse restaurants op de app te vinden zijn.”

Nieuwe klanten, nieuw verhaal

Ronald Blomme van Taverne Koekoek is één van de deelnemende uitbaters. “Wij krijgen vaak de vraag of we aan huis leveren”, zegt hij. “Maar het is niet haalbaar voor mij om een koerier aan te werven. Dat brengt niet op. Daarom is zo’n app een perfecte oplossing. Zo bereik ik nieuwe klanten. Wij hebben vooral een ouder cliënteel. Zo stappen we mee in een nieuw verhaal. Dit is een hele meerwaarde.”

Ook de app Uber Eats is vanaf nu beschikbaar in Oostende. Zo’n zestien restaurants sloten zich al aan. Onder andere McDonald’s, Pizza Hut en Paul hebben zich aangesloten bij de app. Daarnaast worden ook de maaltijden van lokale restaurants zoals Bliny, Bistro Pepe’s, Mamacita, Entre Terre et Mer en Ohana tot aan de deur bezorgd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.