Koekuit ontgoocheld over komst bedrijventerrein: “Geen mooi visitekaartje voor de stad”

Redactie KW

Voor het het wijkcomité De Alerte Koekuit komt de keuze voor Menen-West als locatie voor het nieuwe regionale bedrijventerrein hard aan. Het wijkcomité stelde de voorbije jaren alles in het werk om de komst van het bedrijventerrein tegen te houden.

“We zijn zeer ontgoocheld, hoewel dit een beslissing is die eigenlijk in de lijn van de verwachtingen lag”, reageert Filippe Verfaillie van het wijkcomité. “Het was altijd een publiek geheim dat het bedrijventerrein op Menen-West zou komen, deze locatie heeft altijd al de voorkeur van de politici genoten. Het onderzoek naar een geschikt terrein op vier andere locaties was niet meer dan een rad voor onze ogen draaien.”

Ook de timing van de bekendmaking verbaast Filippe allerminst. “Het is geen toeval dat dit net voor het verlof bekendgemaakt wordt. Ook de periode van het openbaar onderzoek, tijdens de welke de buurbewoners opmerkingen en suggesties kunnen indienen, valt niet toevallig deels in het verlof.”

Verkeersproblemen

De Alerte Koekuit zal zich nu beraden over hoe het verder moet. “We moeten nu zo gauw mogelijk de koppen bij elkaar steken“, aldus de woordvoerder van het wijkcomité.

“We zullen bekijken of we nog stappen kunnen ondernemen en wat er eventueel nog mogelijk is. Zo maken we ons grote zorgen over het extra verkeer dat dit alles met zich zal meebrengen. Ik vrees dat aanpassingen aan de N58 en het kruispunt N58/N8 de verkeersproblemen niet zullen oplossen.”

Met de komst van Menen-West in de plaats van open ruimte zal de stad al zeker geen mooi visitekaartje afleveren aan wie in de toekomst via Geluwe Menen binnen zal rijden“, besluit Filippe Verfaillie. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier