Knokke-Heist investeert in stijlvolle, duurzame en West-Vlaamse parasols voor horeca

© DM
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist liet op het Keith Haringplein, Maurice Lippensplein, Alfred Verweeplein, Lichttorenplein en in de Lippenslaan parasols plaatsen op de terrasuitbreidingen.

Knokke-Heist kiest voor een uniforme look van de horecazaken en kocht designparasols van de West-Vlaamse fabrikant Umbrosa. Deze parasols worden doorverhuurd aan de horeca-uitbaters. Het Roeselaarse bedrijf biedt daarbij voor het eerst ook een servicepakket aan voor onderhoud en herstellingen.

In het kader van het toeristisch-economisch herstelplan mogen de terrassen van horecazaken worden uitgebreid en zijn de uitbaters ook ontheven van de gemeentelijke belasting inzake inname van de openbare weg. Het gemeentebestuur koppelde daar een aantal strikte voorwaarden aan die een kwalitatief straatbeeld moeten garanderen. Zo mogen enkel witte designparasols worden geplaatst van het type Umbrosa, die door de gemeente werden aangekocht en nu worden verhuurd.

120.000 euro

De twee modellen die het gemeentebestuur selecteerde, Infina en Spectra, zijn tijdloos, vierkant en hebben een wit parasoldoek. Aan de investering hangt een prijskaartje van 120.000 euro. Daar is een vorm van ‘parasol-as-a-service’ inbegrepen. Elk onderhoud of een eventuele herstelling is namelijk inbegrepen in de overeenkomst. Een horeca-uitbater die een probleem ervaart, kan contact opnemen met de technische dienst en wordt binnen de 48 uur geholpen. Indien nodig wordt de parasol meteen vervangen.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten