Kledingzaak Deleye uit Roeselare blijft verder investeren

Nancy Claeys van Delheye bij het nieuwe transportsysteem. (foto SBER)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Nancy Claeys van Delheye bij het nieuwe transportsysteem. (foto SBER)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Ondanks de coronacrisis kijkt het West-Vlaamse familiebedrijf Deleye positief naar de toekomst. Ze investeerden het voorbije jaar in een IT-platform en er kwam een nagelnieuw logistiek transportsysteem bij.

Deleye werd in 1936 opgericht door Gaston Deleye. Hij profileerde zich als grondlegger van één van de meest toonaangevende modezaken in West-Vlaanderen. Sinds ze in 1989 een uitvalsbasis realiseerden in Roeselare, blijft de familie Deleye verder investeren, zowel in het vernieuwen van het bedrijf als in sterke professionele medewerkers om hun klanten de beste service en vakkennis aan te bieden. Momenteel tellen de drie winkels samen 150 medewerkers. “Het zijn harde tijden, maar toch blijven we optimistisch”, zegt ceo Nancy Claeys.

“Vorig jaar vonden twee grote investeringen plaats. Om een meer performante en aantrekkelijke webshop te kunnen aanbieden, werd ons IT-platform in het begin van vorige zomer volledig vernieuwd. De reacties van onze klanten zijn heel positief en zij prijzen vooral de gebruiksvriendelijkheid. Vroeger was de webshop iets omslachtiger in gebruik. Die aanpassingen waren echt wel noodzakelijk om klaar te zijn voor de toekomst. Daarnaast wilden we onze collecties en goederen nog efficiënter verdelen over de drie winkels in Roeselare, Brugge en Kuurne. Daarom werd het logistiek transportsysteem vernieuwd, wat het voor onze medewerkers veel praktischer werken maakt. Dit systeem is sinds enkele weken actief. Het is een volledig nieuw hangend transportsysteem, zowel voor liggende als hangende goederen. Hierdoor kunnen medewerkers efficiënter werken en dat komt natuurlijk ook de werksfeer ten goede.” (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier