Kledingketen Bel&Bo wint award voor duurzaam ondernemen

De mensen van Bel&Bo bij Geert Bourgeois en gedeputeerde Jean de Bethune © GVH
Redactie KW

In aanwezigheid van zo’n 200 mensen uit de ondernemerswereld, mocht het Deerlijkse Bel&Bo uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, de MVO-Award in ontvangst nemen.

De Bel&Bo winkelketen maak deel uit van de NV Fabrimode uit Deerlijk. Vandaag telt het Belgische familiebedrijf 86 winkelpunten verspreid over heel België: 20 in Wallonië, 66 in Vlaanderen en een Webshop. Het merk ‘Bel&Bo’ betekent vandaag een complete collectie kledij en accessoires, voor de volledige familie.

Bel&Bo won de prijs voor hun toetreding tot de Fair Wear Foundation (FWF). Dit is een internationale organisatie die bedrijven helpt om de arbeidsomstandigheden in hun productiecentra in de lage loonlanden te verbeteren. FWF is onafhankelijk en wordt gesteund door de overheden, de bedrijven, de vakbonden en de NGO’s.

Bel&Bo ondertekende de FWF-gedragscode, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en engageert zich met deze handtekening voor het intensief opvolgen en bijsturen van de arbeidsomstandigheden in de productieateliers.

Het bedrijf won een kunstwerk en een 1.000 euro die ze aan een goed doel moesten wegschenken. Men koos voor ‘BanglaBari’, een vzw die in Bangladesh huizen bouwt voor de arme bevolking.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier