Kinezi uit Poperinge zag zwarte sneeuw door corona, maar breidt toch uit: “We zullen net op tijd klaar zijn”

Philippe Van Bruwaene en zijn echtgenote Sophie Valcke: “Hoewel we ook op financieel vlak zwarte sneeuw gezien hebben, besloten we toch uit te breiden.” (foto TOGH)
Philippe Van Bruwaene en zijn echtgenote Sophie Valcke: “Hoewel we ook op financieel vlak zwarte sneeuw gezien hebben, besloten we toch uit te breiden.” (foto TOGH)
Tom Gheeraert

Een week nadat de multidisciplinaire groepspraktijk Kinezi de deuren opende in Poperinge kwam de eerste coronalockdown. Philippe Van Bruwaene (42) en zijn team bleven echter niet bij de pakken zitten en waagden zich ondanks de financiële moeilijkheden aan een uitbreiding van de zaak met een extra verdieping. Die gaat net op tijd open voor de versoepelingen op woensdag 9 juni, met een Container Cup als startevenement.

Philippe Van Bruwaene (42) en zijn vrouw Sophie Valke (34) richtten in 2016 Kinezi op, een multidisciplinaire groepspraktijk waarin kinesitherapeuten, een psychologe, diëtiste, vroedvrouw, sportmasseur en meerdere personal trainers onder één dak samenwerken. In maart 2020 verhuisde de praktijk van de Sint-Bertinusstraat naar een nieuwe locatie op de Poort tot Poperinge. “We hadden drie jaar toegeleefd naar deze verhuis, we waren een week open en dan begon de eerste coronalockdown en moesten we sluiten”, vertelt Philippe. “We zaten in zak en as. Hoewel we ook op financieel vlak zwarte sneeuw gezien hebben, besloten we toch uit te breiden.”

Keuze gemaakt

“Eigenlijk was het de bedoeling om pas binnen vijf of tien jaar met een tweede verdieping te beginnen, maar het is enorm snel gegaan en we hebben ruimte nodig. We dachten: ofwel nemen we de opportuniteit, ofwel doen we niks en zitten we sowieso financieel in de moeilijkheden. We hebben gekozen voor het eerste. We zagen dat door corona mensen bewuster werden van preventie, gezondheid en zorgen voor jezelf. Het voordeel is ook dat we tijdens de verbouwingen niemand tot last waren, omdat er toch geen sport binnen mocht plaatsvinden. Heel toevallig zagen we dat de eindmeet van de werken in de buurt zou komen van de versoepelingen, dus nu wordt alles op alles gezet om klaar te zijn tegen 9 juni. Dinsdag worden de laatste toestellen geleverd, dus qua timing zitten we goed.”

Met de extra verdieping van 400 m² verdubbelt de groepspraktijk in grootte. “Het zal een multifunctionele, open sportruimte worden waar we een echte community willen creëren voor mensen die gezonder willen worden: bar, buitenterras, open sportruimte voor bootcamps en personal training. De locatie op zich is uniek, met een prachtig panoramisch zicht op de expressweg Ieper-Poperinge”, vervolgt Philippe.

Onderscheid

“Dankzij de tweede verdieping kunnen we beter een onderscheid maken tussen de revalidanten, die hier komen op voorschrift, en de sporters. Op zich zijn we dus een fitnesscentrum, alhoewel ik dat woord niet graag gebruik, maar waar alles gebeurt op afspraak en onder constante begeleiding van gespecialiseerde, hoogopgeleide personal trainers.”

“We waren een week open en toen kwam de lockdown. Toen zaten we in zak en as”

Om de opening van de tweede verdieping meer luister bij te zetten organiseert Kinezi op zaterdag 26 juni de Kinezi Container Cup, naar de populaire formule op tv. “We zien aan de inschrijvingen dat mensen echt wel nood hebben aan samen komen en samen sporten. Sporters hebben een uitdaging nodig want door corona zakte iedereen als een pudding in elkaar. We hadden geen doelen meer”, vervolgt Philippe. “Er zullen twee circuits zijn. Voor de fanatics is het letterlijk zoals op tv, met uitzondering van golf. Dat hebben we vervangen door darts, wat toch ook heel populair geworden is. Omdat we het laagdrempelig willen houden, hebben we ook een circuit voor de liefhebbers, mensen die gewoon eens willen sporten tegen elkaar, met enkele aanpassingen. Zo werden monkeybars en de benchpress vervangen door oefeningen die wel medisch verantwoord zijn voor hen.”

(TG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten