Kinderpsychologe Jessie Landuyt opent praktijk ‘Op Weg’ in Westouter

Jessie kiest er bewust voor om haar praktijk te openen in Westouter en niet in een stad. (foto EF)©Eric Flamand
Jessie kiest er bewust voor om haar praktijk te openen in Westouter en niet in een stad. (foto EF)©Eric Flamand
Redactie KW

Sinds maandag kunnen kinderen en hun ouders terecht bij kinderpsychologe Jessie Landuyt. Met haar praktijk ‘Op Weg’ in Westouter wil Jessie steun bieden aan de kinderen en jongeren die, zeker in deze tijden van corona, met zichzelf in de knoop liggen.

Dat Jessie Landuyt net nu met haar praktijk start, is geen toeval. De coronacrisis hakte bij veel mensen zwaar in op het mentaal welzijn. Dat ook kinderen en jongeren hierdoor zwaar getroffen worden, werd door experten al vaak aangekaart. “Het was niet mijn bedoeling om zo vroeg al te starten met een eigen praktijk”, legt Landuyt uit. “Deze beslissing heb ik genomen omdat de nood aan hulp voor kinderen dezer dagen uiterst hoog en dringend is. Het gevoel heerst dat kinderen in de steek worden gelaten op dit moment, terwijl zij misschien wel de groep zijn die nu het meest hulp nodig heeft.”

Naast haar eigen praktijk blijft Landuyt ook actief in groepspraktijk Spectrum in Poperinge en ook haar werk voor De Lovie uit Poperinge zet ze voort. “Ik studeerde in juni vorig jaar af en kort daarna ging ik aan de slag in De Lovie”, verduidelijkt ze. “Ik vond er vooral een vakgebied terug waarin ik me verder wou specialiseren. De combinatie tussen de werkplekken blijft voor mij mogelijk en ook de mobiele begeleiding aan huis voor De Lovie wil ik verderzetten.”

drempel verlagen

Kinderen kunnen bij ‘Op Weg’ terecht voor een breed spectrum van begeleiding. Daarnaast specialiseerde Landuyt zich ook in ontwikkelingsproblematieken. “Naast begeleiding heb ik ook de middelen om diagnostisch onderzoek af te nemen rond onder andere ADHD en autisme. Dat was voor mij een belangrijk element om aan mijn praktijk toe te voegen, omdat ook daar de noodzaak in de maatschappij hoog is. De wachttijden hiervoor lopen ondertussen soms op tot twee jaar.”

Door haar praktijk in Westouter op te starten, hoopt ze ook om de stap naar een psycholoog te verkleinen. “Vaak moeten mensen hiervoor naar de stad. Dat is voor dorpsbewoners soms een extra obstakel. Naast het feit dat ik geboren en getogen ben in Westouter is de keuze om in een dorp op te starten dus zeker bewust”, sluit Jessie af. Wie een afspraak wil maken of extra informatie wenst, kan terecht op de Facebookpagina van ‘Op Weg’.

(LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.