Keya Gentens opent nieuwe zaak op Kortrijks Overbekeplein

"Het Overbekeplein heeft een heel mooie uitstraling", vindt Keya Gentens. © TVK
Redactie KW

In oktober vorig jaar opende Keya Gentens (24, Bavikhove) haar winkel in het Ring Shopping Kortrijk Noord. De vriendin van wielrenner Emiel Planckaert sloeg onlangs haar plannen om en verhuisde met haar hele hebben en houden naar het Overbekeplein in Kortrijk.

“Ik voelde mij tijdens mijn pop-upperiode in Kortrijk heel erg thuis en het verlangen om terug te keren was een drang waaraan ik niet kon weerstaan”, lacht Keya.

Keya had meerdere redenen om terug te keren naar haar favoriete plekje. “Ik ben ervan overtuigd dat ik hier beter mijn concept kan uitbreiden. Daarnaast ben ik ook niet gebonden aan openingsuren wat zeker een meerwaarde is voor de organisatie van mijn evenementen. Ook de zon die door het etalageraam zal schijnen, is een grote meerwaarde. Dat miste ik wel in het Ring Shopping Kortrijk Noord.”

Kwaliteitsmerken

De West-Vlaamse onderneemster met Lierse roots probeert met de verhuizing ook haar concept te behouden. “De prijzen blijven onder de 150 euro, maar ik ga wel werken met kwalitatievere merken. Daarnaast stop ik even met eigen ontwerpen te maken en zal ik me meer richten op evenementen en workshops”, weet Keya te vertellen. “Ik zou ook graag toewerken naar exclusieve shoppingbezoeken waarbij de klant centraal staat in de winkel op een moment dat voor haar past. Op dat moment zal de winkel dan ook gesloten zijn voor andere klanten, bijvoorbeeld ‘s avonds op een zondag.”

De verhuizing naar het Overbekeplein in Kortrijk betekent niet alleen voor Keya een grote uitdaging, maar ook haar vriend en ouders staan honderd procent achter haar. “Toen ik hen vertelde waarmee ik in mijn maag zat en wat ik wilde bereiken, steunden ze mij enorm. Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik zulke steunende figuren heb”, aldus Keya.

Shoppinggebied

Ook het Overbekeplein wordt door de stad Kortrijk steeds verder uitgewerkt tot een volwaardig stukje shoppinggebied. Een meerwaarde die de onderneemster zeker kan bekoren. “Het plein heeft in mijn ogen een heel mooie uitstraling. Het is een gezellig stukje en het ligt heel dicht bij de winkelstraat. Ik voelde mij dan ook meteen thuis toen ik het pand voor de eerste maal ging bezoeken”, besluit een enthousiaste Keya. De officiële opening is morgen, zaterdag 7 maart, gepland. (TVK)

Info: www.keyathewebshop.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier