Het verdwijnen van de banen is het gevolg van een "optimaliseringsoefening", bedoeld om de efficiëntie en de wendbaarheid van de hoofdzetel- en ondersteunende diensten van KBC in België te verbeteren, zo klinkt het.

Concreet verdwijnen de komende drie jaar bij KBC in ons land 1.400 banen, zowel in het hoofdkantoor, de ondersteunende functies en het kantorennetwerk. Daarvan zullen 300 functies worden ondergebracht in Tsjechië en Bulgarije. De contracten met 400 externe contractuelen, voornamelijk in IT-functies of interims, worden stopgezet.

In België gaan de veranderingen in vanaf september 2019 tot eind 2022. De vermindering van het aantal voltijdse medewerkers zal volledig worden opgevangen door een natuurlijke uitstroom, via bijvoorbeeld pensioen of natuurlijk verloop. De afgelopen jaren bedroeg die natuurlijke uitstroom al meer dan 500 voltijdsen per jaar. "Daardoor is er geen verplicht collectief ontslag of vertrekplan voorzien of nodig", aldus KBC.

De bank zegt nog dat het de bedoeling is om de veranderingen door te voeren "met het volste respect voor haar medewerkers en via een open en constructieve dialoog met alle betrokkenen en met de sociale partners". Onderhandelingen over de verlenging van de CAO Tewerkstelling gaan intussen door, klint het nog.

Maar ook in Tsjechië verdwijnen banen bij de bank. Verwacht wordt dat de komende drie jaar het aantal medewerkers er met minstens 750 zal verminderen.

In mei maakte KBC al bekend dat er ook op het managementniveau wijzigingen zullen plaatsvinden. Daardoor is het totaal aantal directeuren actief binnen de groep gedaald van 300 naar 281.

(BELGA)