Karolien van Natuvert beloond met HIB-label

© NVM
Redactie KW

Enkele maanden na de opichting van haar kruidenwinkel Natuvert werd Karolien Desmet al beloond met het Handmade in Belgium-label. “Ik ben zéér blij met deze erkenning”, zegt de onderneemster uit Menen.

Toen medische pedicure Karolien Desmet (43) tien jaar geleden La Maison des Pieds oprichtte, strookte dit volledig met haar ondernemersspirit. Haar grote droom echter was een eigen kruidenwinkel.

“Ik had daar jammer genoeg niet de competenties voor. Maar toen ik vijf jaar geleden de kans kreeg een opleiding tot herborist te volgen, heb ik die met beide handen gegrepen” zegt Karolien.

Zeven essentiële oliën ontwikkeld

De kennis van kruiden van weleer kwam haar wereld binnen en Karolien ontdekte de liefde voor essentiële oliën. “Tijdens mijn opleiding heb ik twee jaar gewerkt aan Natuvert en als meester-herborist en aromatherapeute ontwikkelde ik zeven essentiële oliën. Deze natuurlijke geuren hebben een therapeutische werking die je gemoedstoestand aanzienlijk kunnen verbeteren, zonder dat je daar veel moeite voor moet doen. Elke geur heeft zijn eigen kleur en staat garant voor een goed uitgebalanceerde mix van natuurlijke oliën”, vertelt Karolien.

Authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten

Het harde werken van Karolien werd beloond met het Handmade in Belgium-label (HIB). Dit jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel ontwikkeld door Unizo zet de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker.

“Ik ben zéér blij met deze erkenning. Het is voor mij een mooie bevestiging van mijn ijverig werken. Ik heb Natuvert opgericht op 29 september 2019, op de verjaardag van mijn pa. Hij is er jammer genoeg niet meer bij vandaag, maar hier voel ik steeds zijn aanwezigheid. Dankzij deze waardering beginnen de puzzelstukjes uiteindelijk allemaal in elkaar te passen”, besluit Karolien. (NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier