Kapsalon Tine wordt Föhn Hair Boutique

Tine Lalou is bijzonder opgetogen met de vernieuwing van haar zaak.© Stefaan Beel
Tine Lalou is bijzonder opgetogen met de vernieuwing van haar zaak.© Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Zaterdag heropenen duizenden kapperszaken eindelijk hun deuren maar voor de Roeselaarse kapster Tine Lalou (34) voelt het nog iets spannender. “Van de coronacrisis heb ik een opportuniteit gemaakt om mijn kapsalon in de Oude Noordlaan om te vormen tot een gloednieuw concept”, klinkt het enthousiast.

“Vroeger deed ik zowel dames, heren als kinderen”, zegt deze trotse mama van Sam (3), die in het verleden een opleiding haarzorg volgde in het Viso. “Een kleine tien jaar geleden heb ik helemaal vanuit het niets deze bloeiende Roeselaarse zaak opgebouwd tot een vertrouwd kappersmerk, maar ik wou meer”, zegt Tine.

“Al een tijdje liep ik rond met het idee om mijn klanten vanuit een andere invalshoek te benaderen. Door de onverwachte tweede lockdown kwam alles in een stroomversnelling. Oorspronkelijk was het de bedoeling om mijn salon in januari te sluiten en met de verbouwingswerken te beginnen. De verplichte sluiting zorgde ervoor dat de aannemers iets vroeger dan gepland aan de slag konden. Eigenlijk heb ik van de nood een deugd gemaakt om mijn droom te realiseren.”

Concept gericht op Color-cut-finish

“Het nieuwe concept is nu enkel gericht op dames en color-cut-finish”, vertelt Tine. “De grote ommezwaai is dat ik nu nog meer wil inzetten op een unieke beleving en verzorging van mijn klanten. De zaak heeft een totale make-over ondergaan. Het interieur straalt een exclusief en ontspannend karakter uit en is volledig op maat van de dames. Als ze Föhn Hair Boutique verlaten, moeten klanten zich speciaal en mooi voelen”, aldus Tine.

De voorbije maanden heeft Tine het professioneel haaradvies en styling skills naar een nog hoger niveau getild en werkt ze met de meest kwalitatieve producten. Constante bijscholing in de nieuwste kleuring- en stylingtechnieken zijn voor Tine en haar team heel belangrijk. De ervaring leerde haar dat dames op een andere manier naar de kapper gingen.

“Vooral de mama’s hebben af en toe wat ‘me-time’ nodig. Terwijl we met hun haar bezig zijn, worden ze flink in de watten gelegd. Bij mannen moet het gewoon vlug gaan. Knippen, niet te veel praten en klaar. Dat concept is vooral in grootsteden al goed ingeburgerd, maar in Roeselare ben ik op dat vlak een pionier. Voorlopig werken we met twee kapsters en binnen zes weken komt er nog iemand bij”, vertelt de Roeselaarse.

Volle agenda

De uiteindelijke doelstelling is een vast team van vier mensen die allemaal op hetzelfde niveau werken. Tine straalt met de hervormingen. “Ik doe mijn werk supergraag”, glundert de kapster. “Het schenkt mij heel veel voldoening om een niveau hoger te kunnen schakelen en mijn klanten dat extra’s te bieden. Mijn vast clientèle reageerde heel enthousiast. De komende vier vijf weken staat onze agenda helemaal vol.”

Veel nieuwe klanten hebben trouwens ook al de weg gevonden naar haar vernieuwde zaak. Tine blijft ambitieus en sluit niet uit dat ze in de toekomst nog een dergelijk concept voor heren of kinderen zal opstarten. Föhn Hair Boutique bevindt zich in de Oude Noordlaan 2a in Roeselare. Meer info op 0497 55 71 68 of surf naar www.fohnhairboutique.be .

(KK/ foto SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.