‘Kapsalon Lefebvre’ zorgt voor eerste starterscontract in Zwevegem

Marie-Hélène Lefebvre tekent in aanwezigheid van Yves Vandewal, Eddy Defoor en burgemeester Doutreluingne het contract
Redactie KW

Om nieuwe ondernemers te stimuleren, heeft het gemeentebestuur van Zwevegem in juni het starterscontract in het leven geroepen. Maandagavond was kapster Marie-Hélène Lefebvre de eerste om daaronder haar handtekening te zetten.

“Het contract voorziet in een financiële ondersteuning van maximaal 3.250 euro voor de opstart van een nieuwe zaak. In ruil voor die ondersteuning verbindt de starter zich ertoe om zich professioneel te laten begeleiden, opleidingen te volgen en de nodige investeringen te doen.”, verduidelijkt Yves Vandewal, voorzitter van het Handelscomité.

Doelstelling van het contract is om de slaagkansen van starters te vergroten tijdens de eerste drie kritieke jaren van een onderneming. “Dit door in te spelen op drie ingrediënten: een goede voorbereiding en gerichte vorming, een deskundige begeleiding en voldoende startkapitaal.”, voegt Eddy Defoor, schepen van lokale economie er aan toe.

Marie-Hélène Lefebvre is in januari gestart als kapster en heeft ‘Kapsalon Lefebvre’ geopend in de Otegemstraat. Zij mocht nu als eerste een dergelijk contract ondertekenen. “Zo’n duwtje in de rug is altijd welkom, want het opstarten van een zaak kost veel geld.”, zei ze.

(GVH – Foto GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier