Kapsalon Joyce opent in Gullegemsestraat: “Gespecialiseerd in herenkapsels”

Joyce Lamiere in haar nieuwe kapsalon.©jan_stragier Jan Stragier
Joyce Lamiere in haar nieuwe kapsalon.©jan_stragier Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Joyce Lamiere start op 1 april haar kapsalon in de Gullegemsestraat 104. Joyce groeide op in Winkel, maar heeft vooral ervaring bij kappers in Kortrijk en Roeselare. “Een eigen salon in mijn eigen gemeente is een droom die uitkomt.”

Joyce Lamiere (34) groeide op in Sint-Eloois-Winkel en woont nu samen met haar kinderen Chayenne (15) en Eliyah (7) in de Gullegemsestraat, twee huizen voor ‘t Arbeidershuis voor wie vanuit het centrum komt aangereden. Ze voegt zich op 1 april bij het rijtje kapsalons in de Gullegemsestraat. “Ik heb vijf jaar bij herenkapsalon Taelman in Kortrijk gewerkt en even lang bij Hair Styling in de Meensesteenweg in Roeselare. Toen onze bazin in Roeselare met pensioen ging, heb ik samen met een collega een deel van de klanten aan huis overgenomen. Dat deed ik in bijberoep en in combinatie met een job bij een traiteur”, vertelt ze. “Maar door corona was daar geen werk en besloot ik dus de stap naar een eigen zaak te zetten. Ik had altijd voor ogen tegen mijn 30ste zelfstandig te zijn. Het zal dus vijf jaar later zijn, op 5 mei word ik 35 jaar.”

Open op maandag

Het bijgebouw achter haar woning in de Gullegemsestraat is ondertussen omgebouwd tot een kapsalon. “Ik ben daar volledig geïnstalleerd en klaar voor de opening. Dat zal jammer genoeg niet met toeters en bellen kunnen, dat laat corona niet toe. Uiteraard zal ik me ook aan de maatregelen die gelden voor kappers moeten houden, iedereen moet dus op afspraak komen en één klant tegelijk”, legt ze uit. “Ik specialiseer me in herenkapsels, maar uiteraard zijn dames en kinderen ook welkom.”

Haar sluitingsdag houdt Joyce niet op de voor kappers gebruikelijke maandag, maar op dinsdag. “En op donderdagavond zal ik open zijn tot 21 uur, om mensen die lang moeten weken de kans te geven langs te komen. Op zaterdag blijf ik open tot 15 uur. De haarverzorgingsproducten die ik zal gebruiken zijn van het Italiaanse merk Lisap.”

Joyce start dus in volle coronaperiode. “We bekijken het positief. De mensen zijn blij dat ze opnieuw naar de kapper kunnen en vanaf 1 april kan dat dus ook bij mij in Kapsalon Joyce.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.