Kappersduo Savagan gaat nieuwe uitdaging aan in Durbuy en Steenkerke

Kappers Isabelle Verlodt (55) en Jean-Luc Stroeken (63) hanteren niet alleen de schaar met passie, ze zijn ook ambitieuze ondernemers. Op een leeftijd waarop de meesten al uitkijken naar hun welverdiend pensioen, zet het kappersstel de schouders onder twee nieuwe projecten: Savagan Durbuy en een nieuw concept in Steenkerke.

Isabelle Verlodt en Jean-Luc Stroeken pakken in Steenkerke uit met een nieuw concept. (foto MVO)

Jean-Luc Stroeken startte 25 jaar geleden zijn kapsalon in hartje Brussel en bouwde Savagan uit tot een iconische zaak. Isabelle Verlodt runt al 14 jaar Savagan in Oostduinkerke. “Tijdens de lockdown hebben we eens nagedacht over onze toekomst”, vertelt Isabelle. “Het huurpand in Oostduinkerke is aan vernieuwing toe, maar wat staat ons de volgende jaren te wachten? We hebben onze hoofden bij elkaar gestoken en na wat brainstormen, kwamen we tot de conclusie: waarom zetten we thuis niet iets op poten? In coronatijden betekent dit alvast meer zekerheid. Ons huis staat bijna leeg nu onze kinderen het huis uit zijn. Het is een groot huis, waar ik zelf ben opgegroeid met zes kinderen en onze ouders.”

Food/Drinks/Hairdresser

Jean-Luc en ik hebben een nieuw concept uitgedokterd: Food/Drinks/Hairdresser #Savagan@home#. We verhuizen eind februari van Oostduinkerke naar Steenkerke. In ons huis willen we van de nieuwe zaak een echt pareltje maken waar we de klanten verwennen met een nieuwe look, of gewoon met een etentje. We ontwerpen ook alles zelf! De mensen zijn trouwens niet verplicht om zich een nieuw kapsel te laten aanmeten. Het kapsalon staat helemaal los van het foodconcept. Kortom, iedereen is welkom en onze kapsels zijn windbestendig! Rond november hopen we het eethuisje al te openen, met verrassende gerechtjes en proevertjes. Zo hopen we in de donkere winterdagen wat kleur te brengen in Steenkerke City.”

“Eigenlijk zijn we ook op een leeftijd gekomen om dingen te doen die we graag doen. Ons beroep is in de eerste plaats kapper, maar koken en mensen rondom ons hebben, vinden we even belangrijk. We denken alleszins nog niet aan ons pensioen. Rust roest!”

Zo kwam er onverwacht nog een Savagan-baby bij: Savagan Durbuy. “Dat kleine stadje koester ik al jaren”, zegt Isabelle. “We hebben er dikwijls vrienden opgezocht, West-Vlamingen die er hun zaak hebben. Tijdens de heropbouw van het vijfsterrenhotel-restaurant Sanglier des Ardennes zagen Jean-Luc en ik meteen dat Savagan daar op het raam moest kleven. In het centrum van Durbuy is er zelfs geen kapper.”

Kapsalon in Durbuy

“We gingen rond de tafel zitten met onze goede vriend Bart Maerten, ex-Veurnaar en associé van Marc Coucke, de nieuwe eigenaar van het hotel. We hebben de sprong gewaagd! Het is een klein, maar fijn salon geworden. Er is een ingang vooraan voor niet-hotelgasten en via de gang van het hotel kunnen hotelgasten ongestoord van de spa bij de kapper naar hun kamer. Zelf mocht ik onlangs de mama van Marc Coucke begeleiden en haar kapsel bijwerken. Ze is duidelijk trots op haar zoon, want ze vertelde hoe ze nog altijd versteld staat van waarmee haar zoon allemaal bezig is”, aldus Isabelle.

“Met Savagan Durbuy willen we de mensen betrekken in het verhaal van dit mooie vijfsterrenhotel, waar ze zich na een spabehandeling kunnen laten verwennen met een wellnessbehandeling voor hun haar, met gepaste massages, de juiste haarkleur en snit met professionele technieken en producten”, vult Jean-Luc aan. “Zelf zal ik hier elke dinsdag en woensdag zijn. De klanten zijn in goede handen bij onze kersverse verantwoordelijke, Danielle. Mijn zoon zal onze zaak in Brussel verder zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.