Kamagurka signeert imposante nieuwe drukpers drukta

© TV
Redactie KW

In 2011 bundelden Desiere Printing en Drukkerij Markant hun krachten onder de noemer drukta. Dankzij die fusie mag de drukkerij vandaag gezien worden als een van de meest uitgebouwde drukkerijen van Zuid-West-Vlaanderen. Woensdagavond stelde het bedrijf haar nieuwe drukpers voor.

Bij het Kortrijkse drukta kunnen niet alleen klanten met grote oplages terecht. Ook voor kleinere opdrachten schakelt de drukkerij haar drukpersen graag aan. “Het contact met onze klanten als betrouwbare partner is onze voornaamste prioriteit. Daarnaast leggen wij onze focus sinds jaar en dag op ecologisch verantwoord printen. De investering in deze gloednieuwe Heidelberg 8-kleuren drukpers onderstreept dat engagement”, zeggen Koen De Brauwer en Renaat Desiere van drukta.

Hightech drukpers

Het 17 meter lange gevaarte werd recent geïnstalleerd en woensdagavond ingewijd. Cartoonist Kamagurka, die bekend is voor zijn absurde tekeningen en verhalen, kreeg de eer om de 7 pijlers van de hightech drukpers te signeren. Kama zou Kama niet zijn mocht hij niet enkele doordenkertjes in de cartoons verwerkt hebben. Drukta treedt met deze ludieke actie in de voetsporen van Keith Haring. Hij signeerde in 1987 een container die later voor maar liefst 1 miljoen euro geveild werd. “Benieuwd of onze drukpers ook zo’n toekomst heeft.”

https://www.youtube.com/watch?v=PlHL9OvqVZM

“Deze machine is de natte droom van elke drukker”, glimlachte Renaat nog. “De crème de la crème, een full-option. Superlatieven komen eigenlijk te kort.” Met de nieuwe drukpers wil drukta niet alleen inspelen op kortere deadlines en het leveren van nog betere kwaliteit, ze kunnen ook een hokje van hun ‘drukta2020’-plan afvinken. Daarbij focussen de Kortrijkzanen op ‘Lean Manufacturing’ en ‘Just-In-Time Production’. (TV)

Kamagurka signeert imposante nieuwe drukpers drukta
© TV

Kamagurka signeert imposante nieuwe drukpers drukta
© TV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier